12°C
Mostar 16°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

30.03.2024 / 22:23 Svijet - Napad dronovima

Ruske trupe pogodile ukrajinski tenk Abrams kod Avdejevke

Ruske trupe pogodile ukrajinski tenk Abrams kod Avdejevke
Foto: Tanjug

Ruski vojnici iz grupe Centar pogodili su u pravcu Avdejevke još jedan tenk Abrams koji pripada Oružanim snagama Ukrajine, a američki tenk pogođen je bespilotnim letjelicama Lancet, rekli su predstavnici ruskih oružanih snaga.

"Danas je udar ruskog drona Lancet pogodio M1A1SA Abrams u pravcu Avdejevke Sjevernog vojnog okruga. Reagovalo je vojno osoblje iz grupe Centar. Još se ne može sa sigurnošću reći da li je tenk uništen ili su uspjeli da ga izvedu iz pogođenog područja. Potrebno je vrijeme da se tačna informacija potvrdi. Ali možete svojim očima da vidite da je naša lutajuća municija pogodila američko vozilo", rekao je sagovornik agencije.

Na video snimku do kojeg je došla ruska agencija, bespilotna letjelica Lancet se obrušila na američki tenk koji je stajao između drveća, prenosi Tanjug.

Ukupno 18 ukrajinskih vojnika predalo se ruskim snagama u proteklih sedam dana, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

"U proteklih sedam dana 18 ukrajinskih vojnika se predalo", navodi se u saopštenju.

U saopštenju iz Ministarstva se ističe da je Ukrajina, takođe, u proteklih sedam dana izgubila 300 vojnika u oblasti Kupjanska.

"Neprijateljski gubici uključuju 310 vojnog osoblja, dva tenka, tri oklopna vozila i 22 laka vozila", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli i da je pogođeno 19 topova terenske artiljerije, uključujući tri haubice M777 i M198 američke proizvodnje, kao i samohodnu haubicu "Cezar" francuske proizvodnje.

"Ukrajina je tokom protekle sedmice izgubila više od 1.870 vojnika u borbama oko grada Avdejevke", navodi se u saopštenju.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo