18°C
Mostar 21°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C

30.03.2024 / 11:50 Svijet - Novi detalji

U Holandiji oslobođeno troje taoca, ali kriza još uvijek traje

U Holandiji oslobođeno troje taoca, ali kriza još uvijek traje
Foto: YouTube / Omroep Gelderland
Policija je objavila kako je oslobođeno troje talaca u talačkoj krizi koja je izbila u holandskom gradu Ede, ali da kriza još uvijek nije završena, prenosi AFP.

Holandski mediji javljaju da je oslobođeno troje zaposlenika kafića, dvije djevojke i mladić, a prema pisanju Telegraafa, iz kafića Petticoat je, oko 12:30, sa rukama u zraku izašla i osoba s maskom na licu.

Osobi su prišli specijalci i stavili joj lisice.

No, policijski glasnogovornik rekao je novinarima kako još uvijek ne zna je li iko uhapšen.





Policija je ranije evakuisala 150 domova u tom području, a stigao je i policijski pregovarač, koji pokušava stupiti u kontakt s otmičarem i uvjeriti ga da se preda i pusti taoce. Nad centrom Edea viđeni su i policijski helikopteri.


Kako je izvijestio holandski de Telegraaf, muškarac naoružan vatrenim oružjem i eksplozivom je navodno upao u bar uoči zatvaranja i zaprijetio da će ga dići u zrak.


Vlasnik kafića Petticoat potvrdio je Telegraaf da su njegovi zaposlenici trenutno taoci. Prema riječima vlasnika, nije bilo nikakvih sukoba s trećim osobama. Prilično je uznemiren situacijom, ali ne želi ništa više reći zbog sigurnosti svog osoblja.

Policija dodaje kako nema naznaka da je motiv otmičara terorističke prirode.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo