18°C
Mostar 21°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 18°C

30.03.2024 / 11:07 Svijet - Nema naznaka terorizma

Talačka kriza u Holandiji: Naoružani muškarac drži ljude u baru, stigao i pregovarač

Talačka kriza u Holandiji: Naoružani muškarac drži ljude u baru, stigao i pregovarač
Foto: dpa
U holandskom gradu Ede u toku je talačka kriza, nekoliko ljudi su taoci naoružanog muškarca. Policija je evakuisala domove u tom području, a sada je stigao i policijski pregovarač, koji pokušava stupiti u kontakt s otmičarem i uvjeriti ga da se preda i pusti taoce. Nad centrom Edea viđeni su i policijski helikopteri.

Kako javlja nizozemski de Telegraaf, muškarac naoružan vatrenim oružjem i eksplozivom je navodno upao u bar uoči zatvaranja i zaprijetio da će ga dići u zrak.

Vlasnik kafića Petticoat potvrdio je Telegraaf da su njegovi zaposlenici trenutno taoci. Prema riječima vlasnika, nije bilo nikakvih sukoba s trećim osobama. Prilično je uznemiren situacijom, ali ne želi ništa više reći zbog sigurnosti svog osoblja.


Više jedinica specijalne policije raspoređeno je na lice mjesta, zgradu u centru grada, navodi policija u saopćenju objavljenom na društvenim mrežama. Kako javlja Reuters, muškarac naoružan vatrenim oružjem i eksplozivom drži više osoba za taoce u lokalnom baru pod imenom Petticoat.

Dodali su da je 150 domova evakuisano, a građane mole da se drže podalje od tog područja. Dodaju kako nema naznaka da je motiv otmičara terorističke prirode.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo