10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

28.03.2024 / 12:21 BiH - Ministar Šteta u posjeti

U Goraždu uskoro obnova gradskih puteva vrijedna 700.000 KM

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović potpisali su danas u Goraždu ugovor o sufinansiranju projekata sanacije dijelova puteva u ovom gradu.

Projekat je vrijedan 700.000,00 KM i riječ je o jednom od najznačajnijih ulaganja u obnovu centralnih gradskih saobraćajnica posljednih decenija.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas u našem prelijepom Goraždu. Hvala gradonačelniku Imamoviću na svemu što radi za naše Goražde. Iskoristio sam mogućnost da kao ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo pomognem nekim projektima koje je gradonačelnik detektovao kao jako bitne za Grad Goražde i mi smo danas potpisali sporazum vezano za tri ceste, ulice u centralnom dijelu Goražda, koje će sigurno dati sliku još ljepšeg i boljega našeg Goražda” izjavio je ministar Adnan Šteta.

Gradonačelnik Imamović izrazio je punu zahvalnost Vladi Kantona Sarajevo i ministru saobraćaja KS na podršci Goraždu. Iznio je koji će radovi biti izvođeni i na kojim saobraćajnicama.

“ Radi se o cjelokupnom asfaltiranju Iranskog šetališta. Dijelu ulice ispod Kajserija džamije, i treće, putni pravac oko dvorane, sa odvodnjom voda, da to bude kako treba”, rekao je gradonačelnik Imamović.

Ugovorom je precizirano da će biti rađena ulica Ibrahima Čelika koja vodi prema Kajserija džamiji, prostor oko Sportske dvorane i gradsko šetalište na lijevoj obali Drine 2,5 km. Obnova ovih komunikacija doprinijet će boljem životu mještana tih ulica i grada u cjelini, a posebno će značiti sigurniji saobraćaj na obnovljenim saobraćajnicama.

Ministar Šteta i gradonačelnik Imamović razgovarali su danas i o budućim projektima za koje se, također, može očekivati podrška Kantona Sarajevo.

“Radujem se ovim projektima ovdje, radujem se svemu što radi naš gradonačelnik Imamović i apsolutno i ja kao ministar saobraćaja, ali i Vlada Kantona Sarajevo kompletno, stoji na raspolaganju gradonačelniku ubuduće i za projekte u drugim resorima” naglasio je ministar Šteta.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo