10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

27.03.2024 / 11:33 Muzika i Film - 12. aprila

Bliži se koncert svjetske zvijezde Mahera Zaina u Sarajevu

Bliži se koncert svjetske zvijezde Mahera Zaina u Sarajevu
Foto: Vijesti.ba

Nešto više od 2 sedmice ostalo je do dolaska svjetske zvijezde duhovne muzike Mahera Zaina koji će u petak, 12.04.2024., trećeg dana Bajrama u velikoj dvorani Zetre s početkom u 20:00 održati veliki koncert.

Kako se bliži datum održavanja, sve poprima svoju formu, a organizatori najavljuju vrhunski performans, kojim će građanima Bosne i Hercegovine i regiona upriličiti prelijep ugođaj treće noći Bajrama.

Maher Zain, inače Šveđanin, libanonskog porijekla, autor mnogih prepoznatljivih hitova, kakvi su „Rahmatun 'LIL Alamen, YaNabi, Salam Alejka, Insha Allah i mnoge druge, nam uz primjenu najnovijih audio i video tehnoloških produkcijskih dostignuća obećava nezaboravan ugođaj.

Iako je na turneji nedavno kroz Maleziju, te u ovom mjesecu u Turskoj, priprema nam posebnu emociju kroz izvođenje najpopularnijih svjetskih hitova ovog žanra.

Maheru je Bosna i Hercegovina prirasla srcu, što je dokazao još 2011. godine posvetivši žrtvama i majkama Srebrenice posebnu pjesmu na temu genocida, dokazavši tako podršku i empatiju našem narodu.

Maher Zain nije samo dobitnik prestižnih muzičkih priznanja, već je dobitnik i UNHCR-ovih priznanja i odličja na ime svog humanitarnog djelovanja, što je organizatore ovog koncerta podstaklo na odvajanje dijela sredstava od prodanih ulaznica na ime aktivnosti udruženja Pomozi.ba i ugroženih kategorija o kojima se ovo Udruženje brine.

Iako je ovo solistički koncert Mahera Zaina, odlučili su upotpuniti događaj i nastupima drugih izuzetno popularnih izvođača duhovne muzike.

Ulaznice možete kupiti putem on-line sistema kupikartu.ba ili na bh. biletarnicama.

"Uložili smo mnogo energije i truda da našim Bosancima i Hercegovcima upriličimo dolazak velikana duhovne muzike, pripremimo prostor, scenografiju i audio i video produkciju, koja će sigurni smo rezultirati vrhunskim ugođajem i to ovog nama bitnog datuma", poručuju organizatori.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo