22.03.2024 / 21:35 Svijet - Nakon objave o bolesti

Buckingamska palača: 'Kralj je ponosan na Kate zbog njene hrabrosti'

Buckingamska palača: 'Kralj je ponosan na Kate zbog njene hrabrosti'
Foto: Ilustracija
Buckhingamska palača oglasila se nakon što je Kate middleton objavila kako boluje od raka, kazavši kako je kralj ponosan na Catherine zbog njene hrabrosti da progovori o svojoj dijagnozi te da ostaje u najbližem kontaktu sa svojom voljenom snahom.

Charles je posjetio snahu u bolnici i proveo neko vrijeme s njom.

Podsjetit ćemo, trenutno se tri člana kraljevske porodice bore s rakom - kralj Charles, princeza od Walesa i vojvotkinja od Yorka, a Catherine je danas otkrila da joj je dijagnosticiran rak i da je u "ranoj fazi" liječenja.

Objava, koju je princeza opisala kao "ogroman šok", stigla je u video poruci. Vijest je stigla dva mjeseca nakon što se privremeno povukla iz javnog života nakon što je Kensingtonska palača tada rekla da je operacija zbog nekanceroznog abdominalnog stanja.

"U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da je moje stanje nekancerogeno", rekla je Ketrin (42), koja je udata za prestolonaslednika Britanije, princa Vilijama.

“Operacija je bila uspješna. Međutim, testovi nakon operacije su pokazali da je rak bio prisutan. Zbog toga je moj medicinski tim savjetovao da se podvrgnem preventivnoj hemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja.”

(Vijesti.ba)

Izdvajamo