16.03.2024 / 18:16 Svijet - Poznavao žrtve?

Troje ubijenih u pucnjavi u Pennsylvaniji, osumnjičen 26-godišnjak

Troje ubijenih u pucnjavi u Pennsylvaniji, osumnjičen 26-godišnjak
Foto: CNN
Muškarac se zabarikadirao sa nekoliko talaca u Trentonu, New Jersey, nakon što je u subotu ujutro ubio tri osobe u Falls Townshipu, Pennsylvania, prema lokalnim zvaničnicima.

 

“Istražujemo masovno ubistvo koje se jutros dogodilo u gradu”, rekao je za CNN Jeff Dence, predsjednik gradskog nadzornog odbora. “To je domaća veza. Tri osobe su ubijene u dvije različite kuće.”

Policija je identifikovala osumnjičenog kao 26-godišnjeg Andre Gordona.

Policija Falls Townshipa kaže da su policajci pozvani nešto prije 9 sati da istraže prijavu pucnjave na Viewpoint Laneu u Levittownu.

Vlasti kažu da je Gordon, koji je vozio ukradeno vozilo, smrtonosno ubio dvoje ljudi koji su živjeli u rezidenciji.

Nakon pucnjave, Gordon je otišao u Edgewood Lane, gdje je smrtonosno upucao drugu osobu.

Nakon pucnjave, policija kaže da je Gordon tada oteo vozača pod prijetnjom pištoljem na parkingu Dollar Generala na Bristol Pikeu u Morisvilu. Prema navodima policije, vozač nije povrijeđen.

Policija Falls Township-a rekla je da vjeruje da je Gordon poznavao sve žrtve osim vozača. "Vjeruje se da je trenutno beskućnik i da ima veze s područjem Trenton, New Jersey", dodali su u saopćenju.

Dence je osumnjičenog opisao kao naoružanog i opasnog. “Istražujemo uz pomoć ureda okružnog tužioca i FBI-a.”

Policija kaže da je Gordon visok otprilike 6’1”, mršave građe, a posljednji put je primijećen kako nosi tamnu duksericu s kapuljačom.

“Vjeruje se da posjeduje jurišnu pušku kojom je počinio ova krivična djela. Vjeruje se da Gordon možda posjeduje dodatno oružje”, dodaje se u policijskom saopštenju.

CNN je kontaktirao FBI za informacije, ali još nije dobio odgovor.

Sada kada se osumnjičeni nalazi u Trentonu, Falls Township će ukinuti svoju naredbu za sklonište, rekao je Dence.

Policijska uprava Middletown Townshipa objavila je u objavi na Facebooku da su svjesni pucnjave i mole stanovnike da preduzmu mjere opreza. Middletown Township se nalazi otprilike 12 milja od Falls Townshipa.

„Čini se da je ubica ušao u naše gradske granice“, navodi se u objavi policije.

“NE putujte u Falls Township do daljnjeg. Ako živite u područjima koja graniče sa vodopadima, trebali biste se skloniti u mjestu do daljnjeg. Naložili smo da se tržni centar i Sesame Place ZATVORE do daljnjeg”, saopštila je policijska uprava Middletown Township.

Kongresmen Brian Fitzpatrick, koji predstavlja okrug Bucks, rekao je u X postu da je došlo do krađe automobila i dvije pucnjave u Falls Townshipu.

"U kontaktu sam sa službenicima za provođenje zakona dok progone osumnjičenog", rekao je Ficpatrick.

Državna policija Pensilvanije kaže da pomaže u istrazi.

Guverner Josh Shapiro je u X postu rekao da je "upoznat sa incidentom koji se razvija" i pozvao ljude u tom području da se "sklone na mjesto i slušaju upute organa za provođenje zakona".

Falls Township je otprilike 28 milja sjeveroistočno od Filadelfije. Grad je blizu granice New Jersey-Pennsylvania.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo