13.03.2024 / 22:51 Svijet - Rumunija

Andrewu Tateu i njegovom bratu prijeti doživotna robija

Andrewu Tateu i njegovom bratu prijeti doživotna robija
Foto: X.com

Braća Andrew i Tristan Tate su na slobodi u Rumuniji i njihovo izručenje Velikoj Britaniji je odloženo, ali oko njih se steže lanac raznih drugih optužbi.

Nakon noći provedene u pritvoru, oni se žestoko brane od optužbi britanskih istražitelja. Žele da ostanu u Rumuniji da dokažu da su nevini, piše "Antena Observator".

Izvori "Observatora" kažu da bi, u stvari, desetine optužbi za seksualni napad u Velikoj Britaniji mogle da ih smjeste u doživotni zatvor.

Kod kuće u Rumuniji, u rezidenciji od pola miliona eura, počeli su da se bore protiv britanskih tužilaca i žrtvi.

"Ne znam o kojim činjenicama govorim, u dokumentima nema imena! Koja je bila lokacija, kada se to dogodilo, šta se dogodilo, ništa, samo seksualni napad! Ko kaže da i ove žene postoje! Nema dokaza! Nema slika, nema video zapisa", rekla su braća Tate o optužbama zbog kojih se traži njihovo izručenje Velikoj Britaniji.

Pravosudni izvori kažu da su žrtve koje su podnijele tužbe u slučaju iz 2012. istražiteljima rekle da su bile drogirane, a zatim podvrgnute perverzijama i torturama koje je teško zamisliti. Ako se njihova svjedočenja potvrde, braća Tate rizikuju čak i doživotni zatvor u Velikoj Britaniji.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo