4°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

13.03.2024 / 10:21 Muzika i Film - Novitet

Hrvatski grad se 'opire' Aleksandri Prijović, prvi put nije rasprodala koncert

Hrvatski grad se 'opire' Aleksandri Prijović, prvi put nije rasprodala koncert
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL/Ilustracija

Trenutno najpopularnija regionalna muzička zvijezda Aleksandra Prijović već mjesecima ruši rekorde u svim većim gradovima bivše Jugoslavije i puni Arene gdje god se pojavi.

To se posebno odnosi na Hrvatsku gdje je Aleksandra posebno popularna, čemu svjedoči i podatak da za vrijeme turneje "Od istoka do zapada" ni u jednom hrvatskom gradu nije zakazala manje od tri koncerta.

Međutim, Aleksandra Prijović i njen tim suočavaju se sa jednom novom situacijom.

Srbijanska pjevačica još uvijek nije rasprodala prvi koncert u Zadru, koji je zakazan za 7. juni. Prema trenutnom stanju, karata još ima na parteru, u Fan Pitu, ali i na tribinama.

Sve ukazuje na to da Aleksandra neće zakazivati drugi koncert u dvorani Krešimir Ćosić, što trenutno djeluje kao pravi presedan.

"Za sve koncerte koji su se do sada održali i koji će se održati u dvorani na Višnjiku uvijek postoji velik interes publike. Svi izvođači koji nastupaju na Višnjiku imaju jednak status te se pridržavamo sklopljenih ugovora. Što se tiče koncerta Aleksandre Prijović, u ovom trenutku dvorana nije u potpunosti rasprodana, stoga organizatori nisu iskazali interes za dodatnim terminima za održavanje njezinog koncerta", rekao je za zadarski portal 057info novi direktor ŠC-a Višnjik, Tomislav Zubčić, koji upravlja dvoranom Krešimira Ćosića.

Organizator koncerta, Extra FM, o Zubčićevim se navodima još uvijek nije oglasio.

Prijović je dosad u svim hrvatskim gradovima u kojima je nastupala najavila više koncerata zbog velikog interesa. Tako su i u Rijeci i u Varaždinu već najavljena po tri koncerta. U Osijeku je nastupala pet večeri, kao i u Zagrebu.

Zadar je ipak druga priča.

Rukovodstvo ovog grada, ali i tamošnja publika, imaju dosta čvrst i negativan stav prema muzičarima iz Srbije, ali i muzičkom žanru koji oni propagiraju.

Podsjećamo, Prijović je koncert u Zadru najavila 22. februara i to nakon što je hrvatski Index.hr saznao da je gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, to pokušao spriječiti pričom da "nema slobodnih termina". Nakon što je koncert najavljen, direktor Višnjika Denis Karlović je smijenjen.

Hoće li Zadar zaista biti prvi izuzetak u Hrvatskoj, pokazat će vrijeme.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo