20°C
Mostar 23°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C

09.03.2024 / 15:11 Svijet - Visegrad

Ogromni požar u hotelu u Mađarskoj, evakuisano 200 osoba

Ogromni požar u hotelu u Mađarskoj, evakuisano 200 osoba
Foto: Screenshot

Hotel Silvanus u Višegradu u Mađarskoj izgorio je u subotu ujutru nakon što je izbio požar. Alarm se oglasio oko 10 sati u subotu ujutru, a kako se vidi na snimcima na društvenim mrežama, crni dim je počeo da kulja u zgradi koja se nalazi na brdu.

Osoblje je odmah počelo sa evakuacijom zgrade, a prema posljednjim podacima, svi su uspjeli da izađu i niko nije povređen u požaru, prenosi Telegraf.

Prema informacijama Blikk-a, vjeruje se da je požar izbio u jednoj od soba na četvrtom spratu hotela. U trenutnu požara u hotelu je bio veliki broj turista - oko 200, a mnogi od njih su stranci.

Prtljag i lične stvari mnogih gostiju ostale su u zgradi, a mnoge su izgorele. Vatrogasci su oko 14 sati uspjeli da obuzdaju vatru i stave je pod kontrolu.

Robert Pinter, direktor hotela, potvrdio je za MTI da je požar najvjerovatnije izazvao problem sa strujom.

Gosti čekaju na obližnjim parkiralištima, gdje su na raspolaganju autobusi u kojima mogu da se ugriju. U narednim satima svi gosti će dobiti nazad svoje dragocjenosti, oni koji žele mogu da idu kući, dok će zaposleni u hotelu rezervisati novu sobu za ostale.

On je naglasio da su gosti i zaposleni tokom požara bili bezbjedni, a povređenih nije bilo.

Prema dosadašnjim informacijama Uprave za vanredne situacije, zapalio se četvrti nivo, a plamen je zahvatio i krovnu konstrukciju.

Policija je saopštila da je zbog požara zatvoren Panorama put koji vodi do hotela.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo