17°C
Mostar 20°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

08.03.2024 / 13:37 BiH - Foto&Video

Otkrivena spomen-ploča doktoricama Azri i Almi

U Sarajevu je danas upriličeno otkrivanje spomen-ploče mladim doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić, tragično nastradalim u saobraćajnoj nesreći na Marijin Dvoru prošle godine.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, zajedno sa porodicama, prijateljima i kolegama, položila je cvijeće i odala počast nedužno stradaloj sarajevskoj mladosti.

"Tugu ništa ne može umanjiti, pa ni ova ploča. Ali, ona služi kao opomena da se nikome ništa slično ne desi", poručila je Aida Spahić, majka tragično nastradale doktorice Azre Spahić.

Posted by Vijesti.ba on Friday, March 8, 2024

„Postoje životi koji kratko traju, a mnogo više ostave i daju…“, uklesan je tekst na spomen-ploču koju je podigao Grad Sarajevo u znak sjećanja na dva tragično ugašena života.

Podsjećamo, 26. maja prošle godine došlo je do teške saobraćajne nesreće koju je izazvao Armin Berberović koji je upravljao automobilom u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole. Tom prilikom, Azra Spahić je ubijena na mjestu, dok je Alma Suljić kasnije podlegla povredama. 

"Da nisu ubijene na ovom mjestu, mogle su spasiti još hiljade života. Kreirajmo sigurnije okruženje!", poručila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Posted by Vijesti.ba on Friday, March 8, 2024

Spomen-ploču podigao je Grad Sarajevo u znak sjećanja na dva tragično ugašena života.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo