17°C
Mostar 20°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

01.03.2024 / 11:43 Politika - Diplomatski forum u Antaliji

Komšić upoznao Lajčaka o zakonima koje je BiH usvojila na putu ka EU integracijama

Komšić upoznao Lajčaka o zakonima koje je BiH usvojila na putu ka EU integracijama
Foto: Facebook

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić susreo se sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, kao i za druga regionalna zapadnobalkanska pitanja uoči otvaranja 3. Diplomatskog foruma u Antaliji. 

Komšić je informisao specijalnog predstavnika Lajčaka o zakonima usvojenim u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine te svemu onome što je naša zemlja poduzela kao uslov za početak pristupnih pregovora u martu u Briselu.

Konstruktivna razmjena mišljenja sa Miroslav Lajčák, specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograd –...

Posted by Željko Komšić on Petak, 1. mart 2024.

Tokom konstruktivnog razgovora dugogodišnji sagovornici su ocijenili da će otvaranje pregovora za članstvo BiH u Evropskoj uniji biti važan korak za našu zemlju.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željka Cvijanović učestvovat će, na poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, na 3. Diplomatskom forumu u Antaliji, koji će biti održan od 1. do 3. marta.

Diplomatski forum u Antaliji će početi uvodnim obraćanjem ministra vanjskih poslova Republike Turske Hakana Fidana, a forum će otvoriti pokrovitelj ADF-a, predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan.

Članovi Predsjedništva BiH učestvovat će u sesiji ADF-a o temi "Težnja ka stabilnosti i razvoju u Bosni i Hercegovini".

Planirano je i da članovi Predsjedništva BiH održe niz sastanaka na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo