28.02.2024 / 09:35 Svijet - Rusija

Procurila šokantna teorija: Evo ko bi mogao stajati iza smrti Navaljnog

Procurila šokantna teorija: Evo ko bi mogao stajati iza smrti Navaljnog
Foto: Tanjug/AP Photo, File
Američki novinar Tucker Carlson na Youtube kanalu blogera Lexa Freedmana ostavio mogućnost da iza smrti Alekseja Navaljnog možda stoji Ukrajina.

Voditelj podkasta je rekao da bi Ukrajinci mogli da stoje iza smrti Navaljnog, jer bi im to moglo koristiti u sukobu sa Rusijom, na šta je Carlson odgovorio: “Ubili su (Aleksandra) Duginu ćerku... Da, moguće je”, prenose Ria Novosti.

Podsjetimo, Darija Dugina je poginula uveče 20. augusta 2022. u eksploziji automobila na Možajskom auto-putu u Odincovskom okrugu u Moskovskoj oblasti. FSB je naveo da iza ubistva stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je ukrajinska državljanka Natalija Vovk.

Prema odjeljenju Yamala Federalne kazneno-popravne službe, Navaljni se 16. februara nakon šetnje osjećao loše, izgubio je svjest i preminuo. Prema preliminarnim podacima izvora Russia Todaya, osuđeni je dobio krvni ugrušak, a tačni uzroci smrti se utvrđuju.

Organizovana je istraga, a biće utvrđene sve okolnosti smrti Navaljnog.

I šef ukrajinskih obavještajaca Kirilo Budanov takođe je rekao da će mnoge razočarati, ali da je najveći Putinov neprijatelj preminuo prirodnom smrću, odnosno zbog krvnog ugruška.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo