14.02.2024 / 20:47 Zanimljivosti - Milionski iznos

Na prodaju ostrvo u Hrvatskoj u obliku srca, cijena je vrtoglava

Na prodaju ostrvo u Hrvatskoj u obliku srca, cijena je vrtoglava
Foto: Screenshot
​Ostrvo Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedno je od najprepoznatljivijih hrvatskih ostrvca, a "Brightside" ga je jednom uvrstio i na svoj listu 20 svjetskih čuda.

Kakav bi to bio poklon za Valentinovo!? Srcoliko ostrvo, Galešnjak, kojeg Turanjci, ispred čijeg je mjesta u Pašmanskom kanalu, oduvijek zovu - Ostrvo ljubavi. Ali, još uvijek ga niko nije kupio i prodaje se na Njuškalu. Cijena prava sitnica - 13 miliona eura!

"Na prodaju je veći dio ostrva Galešnjaka, jednog od najpoznatijih na svijetu - OSTRVO LJUBAVI!" naslov je oglasa oglašenog još prije nekog vremena, ali koji se ne može prodati jer navodno jedan pojedinac ne želi prodati svoju parcelu, a zainteresovani kupci žele dakako sve ili ništa. Odavno je tamo ideja izgraditi kapelicu, dvoranu za vjenčanje, a o najromantičnijem ostrvu čuo je i vidio na fotografijama cijeli svijet. I posjećuju ga slavni, Bijons primjera radi godinama se sidri sa svojom jahtom iz njega.

A šta kaže oglas na njuškalu?

"Ostrvo u obliku srca koji ima cca 142.000 m2 od kojih je na prodaju dio sa nešto više od 30.000 m2 koji je u jednom komadu i rasprostranjuje se na više od 500 metara obale. Dodana je još jedna parcela te sad iznosi više od 40.000 m2!", prenosi "Večernji list".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo