14.02.2024 / 08:06 Svijet - SAD

Video: Jedno poginulo, više povrijeđenih u udaru vozila u prostor hitne pomoći

Video: Jedno poginulo, više povrijeđenih u udaru vozila u prostor hitne pomoći
Screenshot CNN

Jedna osoba je poginula, a najmanje pet osoba je povrijeđeno kada je vozilo udarilo u prostoriju za hitnu pomoć u medicinskom centru u Austinu u utorak navečer, rekao je glavni medicinski službenik ustanove.

Ranije su zvaničnici saopštili da je 11 osoba povrijeđeno.

Jedna osoba iz automobila je izvučena i dobila je reanimaciju, ali je preminula na licu mjesta, rekao je Thayer Smith iz vatrogasne službe u Austinu.

Glavni medicinski službenik bolnice, Peter DeYoung, rekao je da je vozač osoba koja je preminula.

Nesreća se dogodila oko 17:30.

Četiri povrijeđene osobe su prevezene u druge bolnice, uključujući odraslu osobu i dijete koji su bili u kritičnom stanju.

Kapetan Christa Stedman iz Službe hitne medicinske pomoći okruga Austin-Travis rekla je da je dijete u kritičnom stanju imalo povrede opasne po život, dok su povrede odrasle osobe potencijalno opasne po život.

Jedan pacijent je primljen u medicinski centar St. David's North Austin, gdje se nesreća dogodila u holu hitne pomoći, rekao je DeYoung.

Zvaničnici hitne pomoći okruga Austin-Travis rekli su ranije u utorak navečer u objavi na Facebooku da je najmanje 11 osoba povrijeđeno nakon nesreće.

Osam pacijenata koji su bili u bolnici i nisu povrijeđeni u sudaru vozila također su prebačeni u druge bolnice, rekao je DeYoung.

"Nema prijetnje za širu javnost", objavila je policija Austina na društvenim mrežama nakon nesreće.

“Na osnovu preliminarnih informacija i detalja prikupljenih u ovom trenutku, čini se da ovaj incident nije namjeran čin.”

Stephen Hughes je u utorak uveče bio u bolnici i čekao da mu žena izađe sa operacije kada je čuo glasan prasak. Nekoliko trenutaka kasnije, Hughes je shvatio da je vozilo udarilo u hitnu pomoć.

"Prvo sam mislio da je eksplozija", rekao je Hughes za CNN. “Onda sam čuo vrisak i vidio dim koji dolazi sa ulaza u hitnu.”

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo