13.02.2024 / 10:50 Svijet - Dubai

WAM organizuje okrugli stol o budućnosti poslovnih medija

WAM organizuje okrugli stol o budućnosti poslovnih medija
Foto: WAM
Novinska agencija Emirata (WAM) organizuje okrugli stol pod nazivom 'Oblikovanje ekonomskih narativa: Uloga novinskih agencija' u sklopu prvog dana Svjetskog samita vlada (WGS) 2024. koji je započeo jučer.

Događaju prisustvuju brojni dužnosnici i direktori novinskih agencija iz arapske regije, Evrope, Azije, Afrike i Organizacije za islamsku saradnju (OIC).
 
Okrugli stol istaknuo je ulogu novinskih agencija u podršci budućim ekonomijama, promicanju inovativnih poslovnih koncepata i njihovoj spremnosti da se nose s ekonomskim sektorima u nastajanju. Također je istaknuta uloga medijskih profesionalaca u budućem poslovnom novinarstvu, kao i važnost medijskih partnerstava u poticanju razmjene iskustava i usavršavanju mladih medijskih profesionalaca, prenosi WAM.
 
Mohamed Jalal Alrayssi, direktor WAM-a, naglasio je ključnu ulogu novinskih agencija u promicanju budućih poslovnih koncepta i njihovom učinkovitom prenošenju javnosti. Istaknuo je kako medijski sektor bilježi izniman napredak u skladu s globalnim tehnološkim razvojem, s pojavom novih tehnologija u medijskom radu koje koriste umjetnu inteligenciju (AI) i podatke, što će oblikovati budućnost poslovnih medija.
 
Alrayssi je u izjavi rekao da je okrugli stol istaknuo četiri ključna pitanja, uključujući važnost uključivanja u nove ekonomske sektore, izazove i prilike koje proizlaze iz tih sektora, načine za poboljšanje poslovnog novinarstva i važnost jačanja strateških partnerstava između novinskih agencija i raznih medijskih kuća.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo