01.02.2024 / 19:04 BiH - Reakcija

Nova BH uputila izvinjenje gledaocima zbog neprimjerenog sadržaja

Nova BH uputila izvinjenje gledaocima zbog neprimjerenog sadržaja
Vijesti.ba su danas objavile kako su gledaoci popularnog kviza "Totalni obrt", koji se emituje na televiziji Nova BH, ostali zatečeni "stajlingom" jednog takmičara.

Takmičar po imenu Nikola pojavio se u kvizu u provokativnoj majici "Serbian Četniks".

Na naš redakcijski email stigla je reakcija Nove BH koju prenosimo u nastavku:

- Poštovani,

Jučer (31.01.2024.) na TV Novoj je prikazana epizoda kviza „Totalni obrt“ u kojoj je takmičar nosio majicu sa ilustracijom ličnosti koja vrijeđa ljudske, građanske i antifašističke vrijednosti u Bosni i Hercegovini.

Gledateljima se najiskrenije izvinjavamo zbog emitiranja neprimjerenog sadržaja uslijed programskog propusta. Emisija je u repriznom terminu uklonjena iz programske sheme TV Nove te će poduzeti sve mjere kako bi se utvrdila odgovornost za navedeni propust.

TV Nova ne podržava niti promovira nikakve nacionalističke i fašističke ideologije kao ni pojedince koji promoviraju i veličaju takve sadržaje. Od početka emitiranja programa u Bosni i Hercegovini vodimo se najvišim standardima u izvještavanju, poštujući etičke, moralne i pravne kodekse.

Medij smo koji ne tolerira govor mržnje, fašističke poruke i narative, bilo čije etnonacionalne, religijske ili političke poruke koje su usmjerene protiv drugih i drugačijih ili tako mogu biti protumačene. Uvažavajući mišljenje i kritike naših gledatelja, još jednom upućujemo iskreno izvinjenje zbog nastalog propusta.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo