8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

04.01.2024 / 14:25 SHOW - Shannen Doherty

Slavna glumica o borbi s rakom: Nadam se da ću poživjeti još tri do pet godina

Slavna glumica o borbi s rakom: Nadam se da ću poživjeti još tri do pet godina
Shannen Doherty / Agencije
Glumica Shannen Doherty se nada da će joj budući napredak u liječenju raka omogućiti duži život.

"Uvijek govorim o činjenici da samo trebamo izgurati još tri do pet godina, a onda će biti terapija T-stanicama ili će biti nešto drugo", rekla je zvijezda serije Beverly Hills 90210 u epizodi svog podcasta Let’s Be Clear.

"Bit će puno više opcija koje će dati još pet godina. Onda u tih pet godina postoji cijela druga grupa opcija i na kraju će se naći lijek", dodala je glumica.

Njezin gost, onkolog dr. Lawrence Piro, upotrijebio je analogiju s konjskim utrkama kako bi opisao kako pacijenti s rakom mogu koristiti jedan tretman kako bi čekali na drugi tretman u nastajanju.

"Uvijek govorim da je važno razmišljati o svakoj terapiji kao o konju, a u konjskoj utrci želite jahati svakog konja sve dok možete, a onda jašete sljedećeg konja što je više moguće... nadate se da ćete zaraditi nekoliko krugova, a zatim postoji još jedan novi set konja za jahanje, kako bi utrka bila duža", rekao je.

Glumici je prvi put dijagnosticiran rak dojke 2015. godine. Premda je njezin rak otišao u remisiju dvije godine kasnije, vratio se 2019. godine u četvrtom stadiju. U junu je Doherty otkrila da joj je rak metastazirao, proširivši se na kosti i mozak, a u januaru 2023. podvrgnuta je operaciji uklanjanja tumora na mozgu.

Uprkos liječenju, Doherty je pokrenula podcast krajem novembra, u kojem govori o temama relevantnim za njezino stanje, a nove epizode objavljuje svake sedmice.

"Ne želim umrijeti", rekla je za People u intervjuu objavljenom nakon pokretanja podcasta. "Nisam završila sa životom, nisam završila s ljubavlju, nisam završila sa stvaranjem, nisam završila s, nadam se, mijenjanjem stvari nabolje. Jednostavno nisam završila", dodala je, prenosi Index.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo