23.12.2023 / 20:35 Politika - NSRS

Nakon tvrdnji da ga je napao: Vukanović prijavio policiji Stevandića

Nakon tvrdnji da ga je napao: Vukanović prijavio policiji Stevandića
Foto: Arhiv

Šef Kluba poslanika liste „Za pravdu i red“ Nebojša Vukanović rekao je da su poslanik te liste Đorđe Vučinić i on sinoć bili u banjalučkoj policiji i dali izjavu, ali da ne očekuje da će Stevandić biti kažnjen.

- Ne očekujem da će policija nešto preduzeti ali neka ostane evidentirano da smo ga prijavili. Ovo nije Stevandiću prvi put da fizički nasrće. Sjetite se da je u julu ove godine potpredsjednik skupštine Petko Rankić izjavio da ga je Stevandić „iznabijao“ glavom u svom kabinetu i izgurao napolje. Čovjek se ponaša kao slon u staklenoj radnji, rekao je Vukanović za Srpskainfo.

Vukanović tvrdi da se Stevandić ponaša kao da je vlasnik Narodne skupštine Republike Srpske i nasrće na sve koji mu se ne sviđaju.

On ističe da nije prošlo ni pet mjeseci otkad je policija intervenisala u NS Republike Srpske zbog Stevandićevog nasrtaja na Rankića.

– On ne shvata da je prvi među jednakima i da se ne može ponašati kao da je NS Republike Srpske njegova prćija. Mene je birao narod da ih predstavljam u NS Republike Srpske, isto kao i njega. Čovjek je potpuno izgubio kontrolu, tvrdi Vukanović.

Zbog svega što se desilo Vukanović najavljuje da će na sljedećoj redovnoj sjednici parlamenta Srpske, koja se očekuje u februaru naredne godine, tražiti Stevandićevu smjenu. Smatra da nije sposoban da vodi parlament jer je konfliktna osoba.

- Prešao je sve moguće crvene linije, poručio je Vukanović.

Podsjećamo, predsjednik NSRS Nenad Stevandić "nasrnuo" je jučeR na Vukanovića i Vučinića. Veći fizički obračun spriječili su poslanici i osiguranje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo