16.12.2023 / 18:00 BiH - TK

Počela manifestacija Zima u Tuzli: Za građane razonoda, za obrtnike prilika za zaradu

Spektakulranim koncertom Džejle Ramović sinoć je u Tuzli započela manifestacija „Zima u Tuzli“ uz niz sadržaja na Trgu slobode i u Centralnom gradskom parku.

Ovim događajem zvaničko je počela i zimska tursitička sezona u TK koja traje do polovine januara, a očekuje se da okupi veliki broj posjetitelja.

Na Trgu slobode je postavljeno 20 mobilnih dvrenih kućica koje su iznajmili privrednici i u kojima izlažu svoje proizvode. Učešćem na manifestaciji "Zima u Tuzli" zadovoljan je obrtnik slastičar Edin Salkić iz Gračanice čiji je štand prepun raznovrsnih slatkiša, poput, tanan halve, orašnica, lizala, itd.

"Godinama dolazimo ovdje. Zadovoljni smo sa prodajom, svake godine učestvujemo, bude posjećeno i bude dosta koncerata i lijepih događaja. Ljudi izađu da nas podrže"- priča Salkić.

Sa druge strane, neki učestvuju prvi put poput ugostitelja Armina Mujkića. Pitamo ga očekuje li zaradu?

"Ove godine prvi put učestvujemo. Nešto je veća cijena, ali kada pogledamo na sav program, ko će biti tu, koji umjetnici, bit će prilike. Ako nas vrijeme posluži, to će biti puni pogodak"- naglašava ovaj izlagač.

Posjetitelje čeka raznovrstan i zanimljiv sadržaj. U narednim danima slijede koncerti bendova Perpetum Mobile, Tajni gaz, Dušan Petrović jazz band, Retro, TNT Bend, Tijana Dapčević, itd. Planirana je proslava katoličkog i pravoslavnog Božića, ali i proslava Nove godine uz u Bajagu i Instruktore.

"Program koji očekuje sve posjetitelje na Trgu slobode kako večeras tako i u narednim danima, podrazumijeva veliki broj domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda koje će, sigurna sam, rasplesati i raspjevati sve one koji budu na Trgu slobode"- rekla je Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednica Grada Tuzle.

Zima u Tuzli donosi višestruke benefite ovom gradu, istakao je gradonačelnik Zijad Lugavić.

"Građani i kvalitet života sa jedne strane, a sa druge strane je to da kroz ovu manifestaciju posjeti veliki bropj gostiju što su direktni i indirektni efekti za čitavu privredu Grada Tuzle gdje imamo pune hotele, motele, hostele, ugostiteljske objekte i sve druge sadržaje koji se nude u ovom periodu za sve posjetitelje Trga slobode"- zaključio je Lugavić.

Tuzla je ove zime ukrašena više nego inače. Osim jelki, tu su razne druge električne i ukrasne instalacije poput kugle, vozića, Snješka Bijelića, brojne lampice i sijalice, itd. Posebno je atraktivan gradski park koji najviše pažnju privlači najmlađih Tuzlaka.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo