16.11.2023 / 14:15 Politika - Sarajevo

ZNG i zvanično dio skupštinske većine u KS

ZNG i zvanično dio skupštinske većine u KS
Foto: Vijesti.ba

Politički pokret „Za nove generacije“ postao je i zvanično dio skupštinske većine u Kantonu Sarajevo.

"U želji za prekompozicijom dojučerašnje skupštinske većine i s nastojanjima da se formira kvalitetnija, efikasnija i efektivnija Vlada Kantona Sarajevo, a na zvanični poziv „Trojke“, politički pokret „Za nove generacije“ je uz podršku nezavisnog zastupnika Redže Lemezana predložio izuzetno kompetentne kadrove za ove pozicije, prof. dr. Adnu Mesihović za ministricu za nauku, visoko obrazovanje i mlade i dr. sc. Afana Kalamujića za ministra finansija Kantona Sarajevo.

Prije samog imenovanja pomenutih ministara, politički pokret „Za nove generacije“ je insistirao i na izmjenama postojećeg Programa skupštinske većine za mandat 2022 – 2026. godine. U novi Program skupštinske većine su inkorporirane dodatne mjere koje je potrebno realizovati s ciljem postizanja boljih uslova i standarda života naših sugrađanki i sugrađana, a posebno iz domena ova dva resora za koje smo kao politički pokret preuzeli maksimalnu odgovornost.

Na ovaj način će politički pokret „Za nove generacije“, pored zakonodavnog, imati i predstavnike izvršnog nivoa Vlasti u Kantonu Sarajevo te postići mogućnost potpune realizacije predizbornih obećanja koje su naši kandidati pažljivo iznosili u javnost tokom kampanje za Opće izbore 2022. godine.

Prvo zvanično obraćanje novoizabranih ministara ispred političkog pokreta „Za nove generacije“ najavljujemo odmah po izvršenoj analizi trenutnog stanja u ova dva resora i nakon usvajanja Nacrta budžeta za 2024. godinu", saopćili su Koordinatori političkog pokreta „Za nove generacije“.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo