7°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

03.11.2023 / 19:57 Fudbal - Ubjedljiva pobjeda

Fudbaleri Veleža savladali GOŠK rezultatom 4:0

Fudbaleri Veleža savladali GOŠK rezultatom 4:0
Foto: Vijesti.ba

Fudbaleri Veleža savladali su u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju ekipu GOŠK-a sa 4:0.

Već u šestom minutu Velež je imao veliku šansu, kada je golman domaćih izletio van šesnaesterca gdje je pokušao oduzeti loptu Giorgiju Guliašviliju, nakon čega je Gruzijac šutirao i pogodio stativu. Onda je u desetom minutu došlo do prekida utakmice pošto je golman Veleža Osman Hadžikić udario glavom u stativu.

Poslije toga je uslijedio mirniji period utakmice, da bi na samom kraju prvog poluvremena u sudijskoj nadoknadi Klemen Šturm dodao do Ante Oreča, a ovaj je pronašao Nermina Haskića koji je bez problema matirao protivničkog golmana za 1:0.


Početkom drugog poluvremena igralo se većinom na sredini terena, a onda je u 68. minutu Haskić dodao do Oreča koji je šutirao, pa je golman domaćih to odbranio, no na pravom mjestu je bio Guliašvili i gurnuo je loptu u mrežu za 2:0. Nije se dugo čekalo na novi gol, kada je Haskić bio najviši u skoku i glavom je postigao svoj drugi gol za 3:0.

Kada ne ide, onda ne ide, a to su najbolje vidjeli fudbaleri GOŠK-a, pošto je u 82. minutu Rijad Šuta greškom ubacio loptu u svoju mrežu.

Velež u narednom kolu dočekuje Zrinjski, a GOŠK gostuje Zvijezdi 09, prenosi Meridian sport.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo