25.09.2023 / 09:57 Crna hronika - Općinski sud u Ljubuškom

Odbijen pritvor rukometašu koji je pretukao suprugu

Odbijen pritvor rukometašu koji je pretukao suprugu
Foto: arhiv

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom donio je rješenje o odbijanju pritvora i izrekao mjere zabrane za D.B. (rođen 1982.) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "nasilje u porodici".

Nakon što je 23.9. u službenim prostorijama Kantonalnog tužilaštva ZHK Široki Brijeg ispitan osumnjičeni D.B. i donesen nalog o provođenju istrage, istog dana Tužilaštvo je podnijelo prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Općinskom sudu u Ljubuškom.

D.B. se stavlja na teret da je počinio kazneno djelo "nasilje u porodici" u sticaju s kaznenim djelom "nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari", saopćeno je iz tužilaštva.

Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao uticati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Dana 23. 9. nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga za određivanje pritvora, sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom donio je rješenje o odbijanju pritvora, izrekao mjere zabrane, a na koju odluku Općinskog suda u Ljubuškom će Tužilaštvo pravovremeno uložiti žalbu.

Tužilaštvo će nastaviti s intenzivnim radom u cilju okončanja istrage u ovom predmetu.

„Moja jedina šansa da ostanem živa je javnost. Pretukao me pred devetomjesečnim djetetom, snimila sam kako me udara i prijeti da će me ubiti. Policija mu je pronašla arsenal ilegalnog oružja. I ipak je pušten za manje od 48 sati, nije mu izrečen ni pritvor, samo mjera zabrane prilaska. Završit ću kao ona žena iz Gradačca, osjećam to. Najviše od svega se bojim za život svojeg djeteta. Policija i sud nisu učinili ništa da nas zaštite, upravo suprotno. Bojim se da će mu tek sad skroz narasti krila jer mu se nije dogodilo ništa i da neće stati. Javnost je naša jedina zaštita“.

Govori to Klara Buntić dok predaje audiosnimku nasilja Jutarnjem.hr koje je preživjela u petak, kad ju je uz krevetić njihovog 9-mjesečnog djeteta divljački napao suprug, bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić.

Riječ je o nešto manje od 10 minuta snimke čistog užasa, koju je Klara Buntić u petak snimila mobitelom. Čuje se muškarac koji udara ženu, rukama i predmetima, žena koja preklinje da prestane i govori „nisam to zaslužila“, muškarac koji je udarcima tjera da izađe iz kuće u kojoj joj se nalazi 9-mjesečno dijete i viče „Ubit ću te“, objavio je Jutarnji.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo