15.09.2023 / 10:08 Crna hronika - MUP ZDK

Priveden dvostruki ubica Aleksa Mican

Priveden dvostruki ubica Aleksa Mican
Foto: Vijesti.ba

Policijska potraga za dvostrukim ubicom Aleksom Micanom, koji se jučer nije vratio sa dopusta na odsluženje kazne u Kazneno-popravni zatvor Zenica, okončana je oko 9.30 sati. 

Mican je uhapšen u zeničkom naselju Londža i u toku je njegovo privođenje u KPZ Zenica - potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Na njegovom su lociranju policajci Policijske uprave Centar Uprave policije MUP-a ZDK radili zajedno sa službenicima Obavještajno-sigurnosne službe Bosne i Hercegovine (OSA) te Federalne uprave policije.

Brojne policijske snage od jučer su bile na terenu te su tragali za Micanom.

Zenička policija sinoć ga nije pronašla u zeničkom naselju Lukovo polje - potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

- Prijavu iz Kazneno-popravnog zatvora Zenica, da se zatvorenik Aleksa Mican nije vratio sa dopusta, dobili smo jučer i od tada se vrši potraga. Policija provjerava sve lokacije gdje bi se mogao nalaziti, a bila je dojava da se nalazi u zeničkom naselju Lukovo polje.

Izvršen je pregled u tom naselju, ali nije pronađen na toj lokaciji.

Podsjećamo, Mican iz Zenice je ubio 2004. godine Senada Lepiricu iz Bugojna i Adema Ćatića, radnike firme „IT Computers“, u stanu koji je unajmio u naselju Mojmilo, a zatim od njih uzeo pet laptopa. Osuđen je na 25 godina zatvora, a iza zidina Kazneno popravnog zavoda u Zenici robija već 19 godina.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo