20.08.2023 / 13:44 BiH - Foto/ Video

Haos u Banjaluci: Đajić vs Stanivuković

Gradonačelni Banjaluke Draško Stanivuković sazvao je novinare ispred UKC-a, kako bi razgovarali o sumnjivim javnim nabavkama rukovodstva UKC RS.

Stanivuković je na nedavno održanom presu rekao da će za vikend iznijeti šokantne detalje o kriminalu u javnim nabavkama na UKC te otkriti kako se na UKC “ne pere veš, nego se peru pare”.

Na najavljenoj konferenciji za novinare Draško Stanivuković i njegove pristalice su se pojavile s transparentom "Da li Đajić pere veš ili pere pare?".

Dočekale su ih pristalice direktora UKC-a sa transparentom "Dobro došla Barbie", a kako bi onemogućili održavanje konferencije, puštaju glasnu muziku, tačnije pjesmu "Ne može nam niko ništa".



Saopćenjem su se oglasili iz PDP-a.

"Rabota otkrivanja kriminala na UKC -u je vrlo jednostavna, golim okom se ovdje vidi i kriminal i korupcija.

Rekao je ovo predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka Draško Stanivuković tokom današnje konferencije za medije ispred Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske.

Riječ je, kako kaže Stanivuković, o aferi pranja veša i namještenog tendera vrijednog 13,3 miliona KM koji direktor UKC Vlado Đajić prije nekoliko dana nije uspio da “progura” ali i dalje nastavlja da pokušava.

- Danas smo došli ovdje da pitamo doktora da li pere veš ili pare i kako je moguće da ono što su ranije plaćali 5,6 miliona danas košta 13,3 miliona maraka, kome ide ta razlika od 6 ili 7 miliona – pita Stanivuković.

On je dodao da je legitimno da kao gradonačelnik Banjaluke i kao narodni predstavnik postavi pitanje da li je taj novac za Bobice, Jagodice, Breskvice, razne koncerte, odbosno za koju je vrstu uživanja koje Đajić daje mladim ljudima.

– On truje mlade ljude “besplatnim” događajima koje organizuje, da li su se ikada javnost i građani pitali ko plaća te događaje? Plaća doktor, ali ne plaća iz svog džepa, plaća na uštrb zdravlja ljudi – dodao je Stanivuković.

Kancelarija za razmatranje žalbi (KRŽ) BiH poništila je prije nekoliko dana 13,3 miliona maraka vrijedan tender za pranje, sušenje i peglanje bolničkog veša koji je raspisao Univerzitetski klinički centar Republike Srpske jer je direktor Vlado Đajić gušio konkurenciju.

Direktor UKC Republike Srpske pokušao je da spriječi današnju konferenciju za medije predsjednika GrO PDP Banjaluka Draška Stanivukovića puštanjem glasne muzike, čime je doveo do uznemiravanja pacijenata koji se liječe na UKC", stoji u saopćenju.

Saopćenjem se oglasio i UKC RS.

"Na današnjoj press konferenciji ispred UKC Republike Srpske gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nazvao je radnice našeg kliničkog centra starletama!

Duboko povrijeđeni ovom izjavom, rukovodstvo UKC Republike Srpske oštro osuđuje pomenutu izjavu Draška Stanivukovića, čije riječi su umnogome potresle sve radnice naše institucije, koje danonoćno, predano i sa brojnim odricanjima obavljaju pošteno svoj posao.

Radnice UKC Republike Srpske su prije svega stručnjaci u svom poslu, nečije majke, kćerke, sestre, koje je izjava gradonačelnika Draška Stanivukovića izuzetno potresla. Kako njih, tako i njihove porodice, radne koleginice i kolege.

Zbog ovakvih riječi, zbog izjave koja je sve samo ne ljudska, pozivamo medije u utorak, 22.08.2023. u 11:00 sati na petominutno okupljanje zdravstvenih radnica na platou ispred UKC Republike Srpske."

Nakon što je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković održao konferenciju za medije ispred UKC-a RS-a, medijima se obratio i direktor te ustanove Vlado Đajić, koji je je najavio održavanje protestnog skupa.

Đajić je rekao da je Stanivuković današnjim dolaskom prešao sve granice te da je po drugi put htio napraviti haos na UKC-u.

Posted by Dr Vlado Đajić - Др Владо Ђајић on Sunday, August 20, 2023

ДРУГИ ПОКУШАЈ МОНСТРУМА ДРАШКА СТАНИВУКОВИЋА ДА ДОВЕДЕ ДО МАСОВНОГ УБИСТВА ПАЦИЈЕНАТА У УКЦ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Први пут са измишљеном афером кисеоник која је могла резултирати са стотине изгубљених живота пацијената и данас други покушај како би се дочепао срца клиничког центра – вешераја , на што је уложила жалбу фирма Јеленка Лолића чији су чланови породице власници предузећа “Perfect clean”, а који је до 2019. године са Драганом Станивуковићем, оцем градоначелника, био у сувласништву над фирмом “Financ” коју му је Станивуковић тада уступио. И гле чуда, од 2015. године, у "Financ-u" се као консултант водио и актуелни савјетник градоначелника Драшка Станивуковића Бојан Кресојевић Овдје се ради о хоботници окупљеној око Драшко Станивуковић - Draško Stanivuković, која хоће да увуче бактерије у вешерај у УКЦ Републике Српске и зарази пацијенте преузимајући прање веша на клиничком преко свог пријатеља и дугогодишњег партнера Јеленка Лолића и фирме „Perfect clean“ Драшко Станивуковић једнако је – лаж, криминал, болест Станивуковић мора отићи, јер он не може управљати сам са собом, а камоли не јавним институцијама Није он дошао данас испред нашег клиничког центра због бриге о нашим пацијентима, него због себе и својих интереса Позивам вас све да нам се придружите на сутрашњим протестима Тражимо правду за нашу Бањалуку, за наше суграђане који заслужују пуно бољег градоначелника од актуелног којем опет савјетујем да обави пријеко потребне и неопходне психолошке прегледе

Posted by Dr Vlado Đajić - Др Владо Ђајић on Sunday, August 20, 2023


"Prvi put to je htio učiniti s aferom kiseonik koju je izmislio da dovede do tragičnih slučajeva i mrtvih pacijenata, jer znamo da je u jednom danu 280 pacijenata bilo na kiseoniku kada je slagao da je kiseonik pun željeza. Time je htio da se pacijenti samoinicijativno ili na zahtjev rodbine, skinu, odnosno da se zaustavi spremnik sa kiseonikom, što može dovesti do tragičnih ishoda. Danas je drugi pokušaj", rekao je Đajić.

"Firma koja se žali na vešeraj UKC-a, odnosno, preduzeće koje nije izabrano, jeste u vlasništvu Jelenka Lolića, njegove djece i ostalih. Jelenko Lolić i otac Draška Stanivukovića imaju 50 firmi, obrću stotine miliona kao i njihova djeca. Ovdje su formalno stavljena djeca Lolića, pravi suvlasnik je Draško Stanivuković", tvrdi Đajić.

Nakon što firma nije izabrana za ovaj posao na UKC-u uložila je žalbu.

"Stanivukovićeva firma se žalila, on hoće da se domogne pranja i da se ušunja u Klinički centar. U pitanju je firma Perfect clean, vlasnik iz registra je Lolić formalno, a pravi vlasnik je Draško Stanivuković. mStanivuković je današnjim dolaskom uznemirio i pacijente i osoblje, cijela predstava je napravljena kako bi se on dokopao posla u UKC-u", kazao je Đajić i pozvao prisutne na protestni skup sutra u 16:00 sati. Građane je pozvao na okupljanje na Trgu Krajine, odakle kreću ka Gradskoj upravi.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo