6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

04.08.2023 / 13:38 Regija - Dramatičan snimak

Podivljala bujica u Sloveniji nosi ženu koja je ostala zarobljena u autu

Podivljala bujica u Sloveniji nosi ženu koja je ostala zarobljena u autu
Foto: Facebook
Strašna oluja potopila je Sloveniju, hiljade ljudi su odsječene, a zatvorene su i brojne ceste.

Među poplavljenim saobraćajnicama su i ceste Mežica - Prevalje te Holmec - Prevalje u mjestu Poljana u regiji Koruška u sjevernoj Sloveniji nedaleko od granice s Austrijom.

Tu je spašena jedna žena koja je ostala zarobljena u automobilu koji je nosila bujica, prenosi Index.

NA POLJANI IZ AVTOMOBILA, KI GA JE ODNAŠALA DEROČA VODA, USPEŠNO REŠILI VOZNICO Voda je zalila tudi cesto Mežica - Prevalje in Holmec - Prevalje (na Poljani), kjer so na pomoč priskočili voznici, ki jo je zajela deroča voda. "Gospo smo hvala bogu iz avta rešili s štrikom, ker sva bila po naključju v bližini 2 plezalca in sva imela opremo v avtu. Gospa je na varnem, presrečna, da je preživela to grozo," nam je dogajanje orisal eden od rešiteljev Jasmin Bajrektarevič. "Mislim, da smo bili vsi malo v šoku. Gospa je kričala iz avta na pomoč in mi smo hitro ukrepali, saj smo ugotovili, da gasilci ne morejo do nas," je dodal sogovornik. Video: Jasmin Bajrektarevič

Posted by Koroška Čveka on Četvrtak, 3. avgust 2023.


"Hvala Bogu, gospođu smo uspjeli izvući pomoću užeta... U blizini su bila i dva alpinista, a i mi smo imali opremu u autu", kaže Jasmin Bajrektarevič koji je sudjelovao u spašavanju.

"Svi smo bili u šoku, žena je vikala 'upomoć', a mi smo brzo djelovali", dodao je.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo