01.07.2023 / 17:24 Muzika i Film - Tvrđava Kastel

Počeli Banjalučki dani muzike: Drugi dan festivala pomjera se za nedjelju

Sinoć su ispred platoa tvrđave Kastel počeli deseti Banjalučki dani muzike.

Nastupili su banjalučki mladi bendovi Respirator i Rascija, a nakon toga tribjut EKV bend, Smoke Mardeljano i Divlje jagode.

"Ovo je odlična prilika da pokažemo da i mi mlađi muzičari znamo da sviramo a jako smo zadovoljni odazivom publike. Mi već dugi niz godina nastupamo na ovom festivalu i zahvaljujemo se organizatoru što nam je pružio priliku da sviramo na ovako dobrom ozvučenju", rekao je trontmen benda Racija Lazar Jović.

Ispred trubjut EKV benda Luna Škopelja izjavila je za Vijesti.ba da joj ovo nije prvi put da nastupa u Banjaluci i da se uvijek rado vraća u ovaj grad.

"Mi smo kao tribjut EKV bend u Banja Luku dolazili već nekoliko puta u raznim sastavima, ali svaki put publika nas je jako dobro primila. Volim da sviram pred ovom publikom jer Banjalučani su uvijek znali šta je prava muzika i veliki su fanovi Milana Mladenovića i EKV-a. Nakon ovog koncerta mi ćemo svirati na još nekoliko festivala u regionu i jako mi je drago što se rokenrol još uvijek sluša na ovim prostorima", rekla je Luna.

Na festivalu su svirale i stare rokenrol snage Divlje jagode a poznati pjevač ovoga benda legendarni Ante Janković rekao je da se raduje što čuje da se i mladi muzičari još uvijek bave rokenrolom.

"Ja sam večeras nastupio sa Jagodama kao gostujući pjevač i drago mi je kada vidim ove mlade ljude koji odlično sviraju, jer znam da će i poslije nas ostati neko ko će se nastaviti baviti rokenrolom. Danas se u medijima plasira jako mnogo loše muzike, ali tu su ovi mladi ljudi da dokažu da postoji nova publika koja zna šta je kvalitetna muzika", rekao je Janković.

Organizator festivala Zoran Đurić obavijestio nas je da će se zbog loših vremenskih uslova drugi dan festivala Banjalučki dani muzike morati pomjeriti za nedjelju.

"Kako bi smo obezbijedili optimalne uslove za održavanje festivala Banjalučki dani muzike i ispoštovali koncept open air festivala, zbog kišnog vremena najavljenog za subotu 1. jula, drugi i treći festivalski dan pomjeraju se za dan unaprijed. Drugi dan festivala Banjalučki dani muzike, održaće se u nedjelju 2. jula, a treći u ponedeljak 3. jula, na platou ispred tvrđave Kastel", obavijestio nas je organizator festivala.

U nedjelju na Banjalučkim danima muzike nastupiće popularni slovenački muzičar Magnifico i sarajevski bend Regina, dok će u ponedjeljak svirati Eyesburn, Dža ili Bu i Osvajači.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo