20°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

21.05.2023 / 07:36 Fudbal - Premijer liga BiH

Derbi u Mostaru, Posušje traži spas na Grbavici

Derbi u Mostaru, Posušje traži spas na Grbavici
Danas su na rasporedu svi mečevi pretposljednjeg 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Očekuju nas mnoga uzbuđenja, a očekuje se da stvari budu mnogo jasnije kada je u pitanju plasman u Evropu, ali i kada je u pitanju borba za opstanak, prenosi N1.

Borac, koji je praktično već osigurao plasman u Evropu naredne sezone dočekuje tuzlansku Slobodu.

Tim Danijela Pranjića u sjajnom raspoloženju dočekuje ovaj meč nakon velike pobjede nad Širokim Brijegom, dok Banjalučani žele popraviti dojam iz prošlog kola kada su poraženi od Posušja.

Zanimljivo će biti i u Konjicu gdje će Igman u direktnom duelu rivala u borbi za opstanak ugostiti ekipu Tuzla Cityja. Igman ovaj meč dočekuje nakon sjajne partije protiv Veleža (3:3), dok je Tuzla City u prošlom kolu poražen od Leotara.

Zanimljivo će biti i u duelu Širokog Brijega i Sloge iz Doboja. Oba tima imaju svoje ciljeve. Širokobriježani žele ostati u borbi za plasman u Evropu, dok bi Sloga eventualnom pobjedom praktično osigurala opstanak.

Derbi kola svakako nas očekuje u Mostaru gdje će Velež dočekati ekipu Sarajeva. Bordo tim je ispustio dva gola prednosti u derbiju protiv Željezničara u prošlom kolu (2:2), dok je Velež poražen u finalu Kupa BiH od Zrinjskog. Oba tima žele prijeko potrebne bodove u borbi za Evropu naredne sezone.

Zrinjski će u slavljeničkoj atmosferi dočekati tim Leotara koji se bori za opstanak, dok će Željezničar u još jednom duelu rivala koji se bore za Evropu, ali i opstanak na Grbavici dočekati tim Posušja.

Sve utakmice igraju se sa početkom od 17 sati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo