21°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

08.05.2023 / 19:45 Regija - MUP Srbije

Spiskovi za likvidaciju đaka pronađeni u tri škole u Srbiji

Spiskovi za likvidaciju đaka pronađeni u tri škole u Srbiji
Foto: Agencije

Kako je iz MUP-u Srbije potvrđeno za portal N1, u tri škole učenici su pravili spiskove sa đacima u koje bi pucali. Oni su svi privedeni zajedno sa roditeljima, a prijavili su ih učenici i drugi roditelji.

U školi „Despot Stefan Lazarević“ u beogradskom naselju Mirijevo majka jednog od učenika dostavila nam je dopis uprave škole. Za naš portal je rekla da su roditelji uznemireni i da mnogi neće slati svoju djecu u školu.

„Obaveštavam Vas da je 8.5.2023. godine u prepodnevnim časovima za vreme 4. časa, učenik naše škole na času napravi spisak učenika „koje želi da ubije“. O događaju sa časa obavešteni smo od strane predmetnog nastavnika koja je dovela učenika u kancelariju direktora. Odmah smo pozvali školskog policajca i obavljen je razgovor sa učenikom u prisustvu pedagoga, pomoćnika direktora i direktora škole“, stoji u dopisu koji je portal N1 dobio od jednog roditelja.

Kako je rekla, sa svojom porodicom sklonila se u vikendicu van Beograda.

I u OŠ Bora Stanković na Voždovcu dva učenika 5. razreda pravila su spisak, kao i učenik u jednoj školi u Bajinoj Bašti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo