14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

23.02.2023 / 19:55 Regija - Hrvatska

Hrvatski sabor raspravlja o opozivu Plenkovića

Hrvatski sabor raspravlja o opozivu Plenkovića
Foto: Agencije

Hrvatski sabor, na prijedlog 33 opoziciona delegata, raspravlja o opozivu premijera Andreja Plenkovića, prvi put otkako je u oktobru 2016. preuzeo tu dužnost.

Pitanje povjerenja Plenkoviću inicirao je Domovinski pokret koji je, u saradnji s ostalom opozicijom, prikupio potrebne potpise da se taj prijedlog nađe u saborskoj proceduri. Opozicija navodi da su brojni razlozi za premijerov opoziv – "od afere Janaf, preko milijardu kuna izvučenih iz Ine i zatvaranja sisačke Rafinerije, izostale obnove i zdravstvene reforme do afere s porukama iz Plenkovićevog najužeg kruga u vladi", prenosi Index.hr.

Ivan Penava iz Domovinskog pokreta obratio se u saboru na početku rasprave kako bi obrazložio prijedlog za opoziv Plenkovića koji je pokrenuo DP.

"Republika Hrvatska ne ide u dobrom smjeru. Toliki su dokazi na svakom koraku da je nemoguće hodati kroz život i ne spoticati se o njih", rekao je i zahvalio "svim kolegama iz oporbe na podršci u prijedlogu".

Vlada odbija sve navode iz opozicionih prijedloga kao neutemeljene i ističe da nema osnove za izglasavanje nepovjerenja premijeru.

(Vijesti.ba / BHRT)

Izdvajamo