22°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C

15.01.2023 / 17:12 Fudbal - Premiership

Chelsea konačno pronašao put do pobjede, Mitrović tragičar Fulhama

Chelsea konačno pronašao put do pobjede, Mitrović tragičar Fulhama
Foto: Twitter
Nakon tri uzastopna poraza, Chelsea je konačno ostvario pobjedu, i to protiv gradskog rivala Crystal Palacea u susretu 20. kola Premiershipa.

Dugo su se i danas Plavci patili, da bi konačno mrežu gostiju na Stamford Birdgeu zatresao Kai Havertz u 64. minuti. Centrirao je Hakim Ziyech, na pravom mjestu se našao Nijemac i pogodio za 1:0. Ispostavit će se da je to bio konačan rezultat.

To je ujedno prvi trijumf izabranika Grahama Pottera u ovoj godini, prethodna četiri pokušaja (Nottingham Forest, dva puta City, Fulham) od početka 2023. nisu bila uspješna.

Susret je s tribina posmatrao Mykhailo Mudryk, čiji transfer u Chelsea je upravo danas zvanično potvrđšen.

S minimalnih 1:0 slavio je danas i Newcastle. Jedini pogodak u meču protiv Fulhama postigao je švedski reprezentativac Alexander Isak, minut prije kraja utakmice.

Ipak gosti su mogli prvi da se raduju. U 69. minuti dosuđen je diskutabilan penal za Fulham nakon dojave iz VAR sobe, a odgovornost je preuzeo Mitrović, ali se nije proslavio.

Naime, sjajni napadač je imao dva dodira s loptom prije nego što je lopta došla do gola što nije u skladu sa pravilima. Glavni sudija je odmah reagovao te je poništio gol.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo