21°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C

15.01.2023 / 16:16 Fudbal - Ugovor na 8,5 godina

Zvanično: Mudryk je novi fudbaler Chelseaja!

Zvanično: Mudryk je novi fudbaler Chelseaja!
Foto: Twitter
Ukrajinski napadač Mykhailo Mudryk (22) i službeno je postao nogometaš Chelseaja. Londonski klub doveo ga je iz Shakhtara u transferu koji s bonusima vrijedi 100 miliona eura, prenosi SCsport.

Fiksni dio transfera iznosi 70 miliona eura, objavili su iz Shakhtara. Veliki je to preokret nakon što je Arsenal sedmicama pregovarao s Ukrajincima, no Chelsea se upleo u transfer, ponudio veći iznos i doveo Mudryka.

“Sretan sam što sam potpisao za Chelsea. Ovo je ogroman klub u fantastičnoj ligi te je ovo jedan vrlo primamljiv projekt za mene u ovom stadiju karijere. Jedva čekam upoznati svoje nove saigrače i veselim se raditi i učiti od Grahama Pottera i njegovog štaba”, rekao je Mudryk nakon potpisa ugovora.

Na pregovorima u Londonu bio je i sportski direktor Shakhtara Darijo Srna, koji se s Mudrykom fotografirao na utakmici Chelseaja i Crystala Palacea u 20. kolu Premier lige. Zanimljivo, Chelsea je transfer službeno potvrdio usred utakmice.

Mudryk je dešnjak koji igra na poziciji lijevog krila odakle voli ulaziti u sredinu, a krase ga fantastičan dribling i prvi dodir s loptom. Za Shakhtar je u 44 nastupa zabio 12 golova, a namjestio ih je 17.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo