15°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C

11.01.2023 / 21:12 Politika - Predsjednik NS

Forto: Arnaut nije razmatran za šefa diplomatije, fokusirajmo se na bitno

Forto: Arnaut nije razmatran za šefa diplomatije, fokusirajmo se na bitno
Foto: Vijesti.ba

Povodom medijskog istupa Damira Arnauta u kojem je istaknuo da je u jednom trenutku bio kandidat za ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine oglasio se Edin Forto, predsjednik Naše stranke.

“Gospodin Arnaut nikada nije bio kandidat Naše stranke za Vijeće ministara, pa se shodno tome Predsjedništvo Naše stranke nikada nije izjašnjavalo o ambicijama gospodina Arnauta. Jedino o čemu se Predsjedništvo Naše stranke izjašnjavalo je pozicija u Ministarstvu prometa i komunikacija u Vijeću ministara. Naša stranka je nebrojeno puta dokazala da su naši članovi sposobni i spremni staviti ličnu sujetu i lične interese po strani kada donosimo izuzetno važne, nerijetko teške, strateške odluke. Žao mi je kada, u rijetkim situacijama, to nije tako. Ne podržavam samostalno pregovaranje o funkcijama bez znanja i odluka organa stranke. Period pred nama je težak, zahtjeva odgovornost i izdizanje iznad ličnog. Fokusirajmo se na bitno”, poručio je Forto.

Damir Arnaut, federalni zastupnik Naše stranke za N1 je komentarisao i to da je u jednom trenutku bilo govora o tome da on bude ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine umjesto Elmedina Konakovića (NiP) koji je na kraju i predložen za tu funkciju. Rekao nam je i to da kada je na Predsjedništvu Naše stranke o tome bilo govora da mu je stranačka kolegica Sabina Ćudić jasno rekla da njen glas za tu poziciju ne bi imao.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo