10°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

11.01.2023 / 17:49 Regija - Predsjednica Kosova

Osmani s Cholletom: Američko angažiranje ključno

Osmani s Cholletom: Američko angažiranje ključno
Foto: FENA
Predsjednica Kosova Vjosa Osmani u Prištini je izjavila "da je pojačano angažiranje Amerike u dijalogu ključno za osiguravanje uspješnog ishoda za dobrobit građana Kosova", optuživši Beograd...

...da je "uz podršku Rusije destabilizirajuća sila i prijetnja održivom miru u regiji''.

Predsjednica Osmani je ove navode prenijela izaslanstvu američkog State Departmenta, kojeg je predvodio specijalni savjetnik američkog državnog tajnika Derek Chollet, u pratnji veleposlanika SAD-a u Prištini Jeffreya Hoveniera, zamjenika pomoćnika državnog tajnika Gabriela Escobara, zamjenika pomoćnika tajnika za obranu Spencera Boyera, kao i drugih predstavnika State Departmenta i američkog veleposlanstva.

"Konačni sporazum, koji treba se zasnivati na međusobnom priznavanju, ima za cilj poboljšanje života građana i postizanje održivog i dugoročnog mira u regiji. Kosovo je spremno nastaviti, s punom posvećenošću, biti konstruktivna strana, koordinirana sa SAD-om, dajući prijedloge koji doprinose postizanju takvog sporazuma", navela je Osmanijeva, prenosi RTS.

Govoreći o najnovijim događanjima na Kosovu i regiji, Osmanijeva tvrdi da navodno "Srbija uz podršku Rusije nastavlja biti destabilizirajuća sila i prijetnja održivom miru u regiji".

Osmanijeva je u susretu s visokim američkim izaslanstvom, potvrdila "povijesno i neraskidivo partnerstvo između SAD i Kosova, tako da je upravo ovo jaka osnova za povećanje suradnje u vojnoj i ekonomskoj oblasti".

Visoko američko izaslanstvo sastalo se u Prištini i s premijerom Albinom Kurtijem.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo