15°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

07.01.2023 / 15:18 Rat u Ukrajini - Ukrajina

Predsjednik ukrajinskog parlamenta Stefančuk: Pobjeda je naš primarni cilj

Predsjednik ukrajinskog parlamenta Stefančuk: Pobjeda je naš primarni cilj
Foto: Agencije

Predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk poručio je da je njihov glavni cilj 2023. godine da ostvare pobjedu u ratu protiv Rusije, javlja Anadolu Agency (AA).

"Pobjeda je naš primarni cilj i mi ćemo je sigurno ostvariti", rekao je Stefančuk.

U Ukrajini, gdje rat protiv Rusije traje već 11 mjeseci, građani su u subotu ujutro bili u crkvama povodom pravoslavnog Božića.

Stefančuk, Kirilo Timoščenko, zamjenik šefa Kancelarije predsjednika Ukrajine, kao i drugi zvaničnici i brojni građani prisustvovali su molitvi u Kijevsko-pečerskom manastiru poznatom i kao "Pećinski manastir".

U Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Kijevsko-pečerskom manastiru, misu je prvi put predvodio mitropolit Epifanije kao predstavnik Ukrajinske pravoslavne crkve.

U obraćanju novinarima nakon mise koja je trajala oko dva sata u manastiru, gdje su poduzete opsežne sigurnosne mjere, Stefančuk je naveo da se na Božić mole za pobjedu Ukrajine.

Na pitanje koji su prioritetni planovi ukrajinske vlade u 2023. godini, Stefančuk je rekao: "Pobjeda je naš primarni cilj i sigurno ćemo je ostvariti".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo