16°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

17.11.2022 / 15:05 Politika - Član PBiH

Bećirović uputio čestitku novoizabranoj predsjednici Slovenije Nataši Pirc-Musar

Bećirović uputio čestitku novoizabranoj predsjednici Slovenije Nataši Pirc-Musar
Foto: Predsjedništvo BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku novoizabranoj predsjednici Republike Slovenije Nataši Pirc-Musar.

- Vrlo uvažena predsjednice, raduje me da Vam mogu, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u vlastito ime, najsrdačnije čestitati na pobjedi kao nezavisnoj kandidatkinji na demokratskim izborima u prijateljskoj Sloveniji i izboru na najvišu dužnost predsjednice Republike Slovenije. Time su potvrđene tradicionalne, demokratske i progresivne vrijednosti u vašoj lijepoj zemlji za koje se opredijelila većina Vaših sunarodnika. To daje optimizam i drugima u bližem i daljnjem susjedstvu - poručio je Bećirović predsjednici Republike Slovenije Nataši Pirc-Musar.

Istakao je da "Bosnu i Hercegovinu sa prijateljskom Republikom Slovenijom povezuju mnogobrojne niti - od historijskih, ekonomskih, političkih, društvenih do savremenih, iskazanih i kroz vrijednosti koje nam pružaju euroatlantske integracije".

- Izražavam uvjerenje da će prijateljske veze naših država biti ojačane i dobiti još sveobuhvatnije oblike saradnje. Moja zemlja veoma cijeni stalnu podršku Slovenije na putu Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO, koju ste i lično akcentirali u Vašem prvom javnom nastupu. Nadam se nastavku i jačanju takvih aktivnosti u predstojećem periodu. Sa svoje strane dat ću puni doprinos na ubrzanju aktivnosti koje vode moju zemlju u veliku evropsku porodicu država. Uporno i sa zadovoljstvom ću raditi na razvoju svestranih bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije. Želim Vam puno uspjeha u obavljanju dužnosti predsjednice Republike Slovenije. Izražavam nadu u buduću uspješnu saradnju i kroz neposredne kontakte - navodi se u čestitki koju je Bećirović uputio novoizabranoj predsjednici Republike Slovenije Nataši Pirc-Musar, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo