12°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

09.11.2022 / 18:29 Politika - Razdor u PDP-u

Jelena Trivić oštro kritikovala Branislava Borenovića

Jelena Trivić oštro kritikovala Branislava Borenovića
Foto: Vijesti.ba

Jelena Trivić saopćila je večeras da je "veoma iznenađena i razočarana činjenicom da predsjednik PDP-a Branislav Borenović nije javnosti saopštio precizno i vjerodostojno zaključke Predsjedništva stranke".

Njenu reakciju prenosimo u nastavku:

- Veoma sam iznenađen i razočaran činjenicom da predsjednik PDP-a Branislav Borenović nije precizno i vjerodostojno objavio javnosti Zaključke predsjedništva stranke.

Naglašavam da je, između ostalog, zaključak o podršci gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, Borenović protumačio netačno, izostavljajući veoma važnu jedinicu koju je usvojilo Predsjedništvo, a koja glasi: "PDP podržava gradonačelnika Banjaluke Draška" i Stanivuković na temelju politika koje je promovirao tijekom kampanje 2020. godine i na osnovu onih političara koje je tada pobijedio".

Želim istaći da ne podržavam nijednu simbiozu sa Režim, jer je to samo još jedan naziv za približavanje Režimu, a to je politički kurs koji jasno odbacujem...

Za nastavak borbe protiv korumpiranog Režima, opozicija mora imati potpuno jasne, čvrste i principijelne stavove koji su obavezujući za sve.

Da budemo potpuno precizni: Svaka saradnja, simbioza, bilo šta slično, sa Režim za mene je koalicija sa onima koji su uništili Republiku Srpsku, a 02.10. pokrao izbornu volju naroda na najpodmukliji način.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo