13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

31.10.2022 / 18:41 Rat u Ukrajini - Kirilo Budanov

Čelnik ukrajinskih obavještajaca tvrdi da Putin ima 3 dvojnika

Čelnik ukrajinskih obavještajaca tvrdi da Putin ima 3 dvojnika
Foto: Agencije

Čelnik ukrajinske obavještajne službe Kirilo Budanov rekao je za britanske medije da ruski predsjednik Vladimir Putin koristi dvojnike koji su bili na plastičnim operacijama.

Budanov je u intervjuu za Dejli Mejl kazao da je ukrajinska vlada vrlo zbunjena stalnim vojnim pogreškama Rusije tijekom invazije te da se zato mnogi pitaju donosi li Putin još uvijek ključne odluke.

"Bez obzira na to koliko je loš, Putin nije bio idiot. Ruski plan ne slijedi nikakvu logiku. Veliko je pitanje postoji li pravi Putin još uvijek", rekao je šef ukrajinskih obavještajaca uz tvrdnju da su njegovi ljudi otkrili dvojnike korištene da zamijene Putina u posebnim prilikama.

Budanov, koji je ujedno i general, kaže da je upotreba dvojnika sada uobičajena praksa.

"Konkretno, znamo za tri osobe koje se stalno pojavljuju, no ne znamo koliko ih je točno. Svi su bili na plastičnim operacijama kako bi izgledali jednako. Ono što ih odaje jest visina, a to se vidi na slikama i snimkama. Također, vide se razlike u gestikulacijama, govoru tijela i ušnim resama jer one su jedinstvene za svaku osobu", kaže obavještajac.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo