10°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

29.10.2022 / 22:43 Fudbal - Premiership

Liverpool šokantno poražen od Leedsa, nastavlja se očajna sezona Kloppovog tima

Liverpool šokantno poražen od Leedsa, nastavlja se očajna sezona Kloppovog tima
Foto: Agencije

Nogometaši Leedsa pobijedili su na Anfieldu u 14. kolu Premiershipa ekipu Liverpoola rezultatom 2:1 te su tako ujedno produbili krizu u ekipi Jurgena Kloppa.

Šok za domaće navijače uslijedio je već u četvrtoj minuti utakmice kada je Rodrigo iskoristio bizarnu grešku Gomeza i golmana Alisona te potom neometan poslao loptu u praznu mrežu za 0:1.

Slavlje gostiju je trajalo svega deset minuta, a onda je Liverpool stigao do gola. Bila je to duga akcija, domaći su pleli mrežu oko gola Leedsa, a onda je Salah poslao loptu u mrežu nakon dobrog centaršuta Robertsona. Iako su obje ekipe prijetile do odlaska na odmor, promjene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu Liverpool se propisno ispromašivao, a na golu Leedsa briljirao je mladi golman Meslier.

I kako to obično bude u nogometu, minut prije kraja utakmice uslijedila je kazna za promašaje. Smušenost u odbrani domaćih iskoristio je Bamford koji je nekako dobacio loptu do Summervillea koji se potom sjajno snalazi i pogađa za konačnih 1:2.

Liverpool je ostao tek na devetom mjestu Premiershipa, dok je Leeds večerašnjom pobjedom skočio na 15. poziciju. U narednom kolu Liverpool gostuje Tottenhamu, dok će Leeds ugostiti Bournemouth.

Rezultat i strijelci:

Liverpool - Leeds 1:2 (Salah 14' - Rodrigo 4', Summerville 89'.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo