12°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 12°C

23.10.2022 / 19:55 Fudbal - Premiership

Newcastle slavio veliku pobjedu protiv Tottenhama

Newcastle slavio veliku pobjedu protiv Tottenhama
Foto: Twitter
Newcastle je na gostovanju u 12. kolu Premier lige na gostovanju svladao Tottenham 2:1 te se popeo na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice, preskočivši Chelsea i Manchester United.

Momčad Eddieja Howa sada ima dva boda manje od današnjeg protivnika, trećeplasiranog Tottenhama, prenosi Index.hr.

Newcastle je poveo u 31. minuti nakon velike greške Tottenhamovog vratara Huga Llorisa. Schar je poslao dugu loptu iz zadnje linije, a Lloris je istrčao na nju izvan svog šesnaesterca, no odbio ju je vrlo slabašno i pritom se zabio u Calluma Wilsona. Wilson je lijepom završnicom s 25 metara pogodio upražnjena vrata Tottenhama, čiji su igrači tražili prekršaj, ali on nije dosuđen ni nakon VAR pregleda.

Samo devet minuta poslije gosti su zabili za 2:0. Opet je sve krenulo od greške Llorisa, čije je dodavanje prema Sessegnonu presjekao Longstaff. Lopta je stigla do Miguela Almirona koji se sjurio po desnoj strani i zatim provukao loptu ispod domaćeg vratara.

Tottenham je vrlo rano u drugom poluvremenu, već u 54. minuti, smanjio na 2:1 i vratio se u utakmicu. Harry Kane bez problema je zabio nakon što je Clement Lenglet glavom prenio ubačaj iz kornera na drugu vratnicu, gdje se Tottenhamov napadač samo naklonio i gurnuo loptu u mrežu. Više od toga domaći ipak nisu uspjeli.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo