12°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

23.10.2022 / 19:54 Politika - O rezultatima izbora

Semir Efendić: SBiH se vratila na političku scenu

Semir Efendić: SBiH se vratila na političku scenu
Foto: Facebook
Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) objavila utvrđene rezultate općih izbora održanih 2. oktobra.

Kao kandidat za Skupštinu kantona Sarajevo dobio sam 21,500 glasova, što je najviše od svih kandidata u svim kantonima na ovim izborima, i na tome se posebno zahvaljujem svima.

Iskreno se zahvaljujem svim građanima koji su Stranci za Bosnu i Hercegovinu ukazali povjerenje i dali svoj glas. Učinit ćemo sve da ta podrška bude opravdana i da naši predstavnici na svim nivoima rade predano, odgovorno, stručno i pošteno na dobrobit svih.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu imala je kandidatske liste za Skupštine Kantona, Parlament Federacije BiH i Parlament BiH. U manjem BH entitetu RS nastupili smo u okviru koalicije Pokret za državu, a za člana Predsjedništva BiH podržali kandidaturu Željka Komšića.

Na kantonalnom nivou ukupno 51.700 građana glasalo je za naše kandidatske liste što je bilo dovoljno za 10 mandata u 4 kantona (Kanton Sarajevo, Tuzlanski, Bosansko-podrinjski i Unsko-Sanski). U HNK i USK SBiH je bila u koaliciji sa Platformom za progres odnosno Strankom penzionera.

Za nivo Parlamenta FBiH dobili smo 36.400 glasova i time osvojili 4 mandata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, dok ćemo putem kantonalnih skupština biti u prilici delegirati naše predstavnike u Dom naroda Parlamrnta Federacije BiH.

Za Parlamentarnu Skupštinu BiH naše kandidatske liste osvojile su oko 26.400 što ovaj put nije bilo dovoljno za prelazak izbornog praga, a nedostajalo je svega oko 2 hiljade glasova.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu vratila se na političku scenu! - napisao je Efendić na Facebooku.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo