12°C
Mostar 17°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

15.10.2022 / 20:55 Fudbal - PLBiH

Široki Brijeg savladao Željezničar na Pecari i ponovo preuzeo lidersku poziciju

Široki Brijeg savladao Željezničar na Pecari i ponovo preuzeo lidersku poziciju
Foto: Facebook

Široki Brijeg je savladao Željezničar u derbiju 14. kola m:tel Premijer lige BiH i ponovo preuzeo lidersku poziciju na tabeli, barem dok Zrinjski ne odigra svoj sutrašnji meč s Leotarom.

Prvu priliku su imali domaći, Bagarić je probio po lijevoj strani i šutirao, golman Željezničara Bender je odbranio njegov udarac.

Veliku šansu propušta u 15. minuti Amoah koji sa nekih pet metara od gola, loptu šalje visoko preko prečke.

Pejić je pokušao u 25. minuti, ali je šutirao pored gola gostiju. Domaći su bili bolji protivnik u prvom poluvremenu pokušavali su kreirati šanse, imali su i nekoliko udaraca iz kornera, međutim bez prave prilike.

U 35. minuti domaći su imali priliku preko Vukoje, koji pao u šesnaestercu, to je bio čak treći put da domaći traže penal, ali ni ovaj put sudija Dragan Petrović se nije oglasio.

Žedgovornost za udarac sa bijele tačke preuzeo je Vukoja, ali je Bender odbranio njegov udarac.

Veliku šansu za domaće imao je Oliveira u 58. minuti, ali sa svega nekoliko metara od gola bio je veoma neprecizan.

Tri minute kasnije Široki je ipak poveo. Ilija Bagarić je probio stranu, ušao u šesnaesterac i prizemnim udarcem iskosa matirao Bendera za 1:0. Pomoglo mu je i što je lopta okrznula Kosorića na putu do mreže.

Do kraja susreta uzbuđenja su izostala, domaći tim se bez problema odbranio pred bezidejnim Željom. Meč je uronio u montoniju te se rezultat nije mijenjao do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Široki Brijeg – Željezničar 1:0 (Bagarić 61’)

Stadion Pecara. Glavni sudija: Dragan Petrović (Banja Luka).

ŠIROKI BRIJEG: Josipović, Valinčić, Oliveira, Kuprešak (Pranjić), Mašić, Vukoja (Musa), Pejić, Lovrić (Šuto), Ćavar, Bagarić, Lukić.

ŽELJEZNIČAR: Bender, Kosorić, Beća (Bekrić), Cocalić, Drina, Malić, Hajdarević (Mekić), Santos, Štilić, Amoah, Beganović (Haračić).ljezničar je u 39. minuti imao šansu preko Amoah koji je šutirao glavom, međutim bez opasnosti za golmana Širokog Brijega.

Kosorić je pogriješio u predaju lopte, Bagarić je sjajno ukrao loptu ušao u šesnaesterac gdje ga je oborio Drina, a ovaj put Petrović je pokazao na jedanaest metara.

(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo