20°C
Mostar 22°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

10.10.2022 / 18:29 Izbori 2022 - Kandidatkinja opozicije

Trivić o odluci CIK-a: Potvrda izbornih krađa

Trivić o odluci CIK-a: Potvrda izbornih krađa
Foto: Agencije

Toliko neregularnosti, materijalnih dokaza i prijava, dovelo je do ovakve odluke CIK-a, kaže Trivić.

Jelena Trivić, kandidatkinja opozicije za predsjednika Republike Srpske, oglasila se na svom Facebook profilu nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela odluku o ponovnom prebrojavanju glasova za predsjednika manjeg bh. entiteta.

Ona ističe kako je današnja odluka CIK-a potvrda da je režim Milorada Dodika, aktuelni član Predsjedništva BiH, organizovano prekrajao izbornu volju birača.

- Današnja odluka CIK potvrda je onoga što se znalo i vidjelo još u izbornoj noći, a to je da je režim Milorada Dodika organizovano prekrajao izbornu volju i to ne samo za nivo predsjednika Republike, nego na svim nivoima, rekla je Trivić.

Pravda će biti zadovoljena, kako kaže Trivić, tek kada izvršioci i nalogodavci izbornih krađa budu procesuirani i drakonski kažnjeni.

- Toliko neregularnosti, materijalnih dokaza i prijava, dovelo je do ovakve odluke CIK. Treba istaći da su svi oni koji su učestvovali u organizovanoj izbornoj pljački i krađi narodne volje činili krivično djelo, kako izvršioci tako i njihovi nalogodavci, i da će pravda biti zadovoljena tek kada se svi oni presude i kada im se odrede drakonske kazne, kazala je ona.

U zaključku svoje objave, ona je poručila da očekuje brz rad pravosuđa na ovom slučaju.

- To će biti jedini garant da ćemo u budućnosti dočekati ono što je naše ustavno pravo, a to su fer i pošteni izbori. Očekujem i brz rad pravosuđa, dokazi već postoje, zaključila je ona.

(Vijesti.ba / Oslobođenje)

Izdvajamo