18°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 25°C
Bihać 19°C

18.09.2022 / 19:03 Fudbal - PLBiH

Zrinjski deklasirao Igman, četiri igrača tresla mrežu Konjičana

Zrinjski deklasirao Igman, četiri igrača tresla mrežu Konjičana
Foto: Agencije

Igman je doživio težak poraz od aktuelnog šampiona BiH ekipe Zrinjskog, koji je slavio sa 4:0.

Već u 3. minuti viđen je opasan napad Plemića preko Marija Ćužea. Ubacio je za Nemanju Bilbiju, ali on malo kasni na tu loptu.

Potom je u akciji bio Andrija Drljo, ali traljavo je šutirao na kraju, da bi u 8. minuti vidjeli prvu kolosalnu priliku na meču. Almir Bekić izvrsno centrira i pronalazi usamljenog Bilbiju, no on glavom šutira preko prečke.

Dugo nakon toga nije bilo uzbuđenja, a Konjičani su nekako uspjeli da se oslobode pritiska i uspostave kontrolu u zadnjoj liniji.

U 23. minuti je šansu da zaprijeti Zrinjski imao iz slobodnjaka s nešto više od 20 metara. Bilbija tada pogađa živi zid. U nastavku akcije topovski šutira Silvio Ilinković, ali lopta ide tik pored stative.

Nastavio je dominirati Zrinjski, a do vodstva je stigao u 37. minuti. Niko Janković je centrirao iz slobodnjaka, a Ćuže trese mrežu Igmana za 1:0.

Ćuže je do kraja prvog dijela još jednom pogodio, ali taj gol je poništen zbog ofsajda.

Zrinjski sjajno otvara drugo poluvrijeme, Jakovljević je nakon korenera u 47. minuti pogodio mrežu Vukanovića, ovo je druga vezana utakmica u kojoj Jakovljević postiže gol nakon kornera.

Novi gol domaći postižu u 58. minuti kada je Memija uposlio Bilbiju u šenaestercu, a najbolji strijelac Premijer lige BiH rustinski postigao gol za 3:0.

Veliku grešku je napravio golman Igmana Vukanović kada je dodao loptu direktno u noge Ćužeu, on se namještao na šut međutim pronašao je Jukića na drugoj strani koji mirno loptu šalje u mrežu, te na semaforu od 64. minute rezultat bio 4:0.

Blagojević se nije dobro snašao u 67. minuti u šenaestercu Zrinjskog, te je tako propustio šansu da njegov tim ublaži poraz u ovom meču.

Mogli su domaći postići i novi pogodak, Malekinušić je pronašao Bilbiju u šenaesetercu, ali njegov šut je izblokirao Dupovac.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao pa je Zrinjski slavio zasluženu pobjedu.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Zrinjski – Igman 4:0 (Ćuže 37’, Jakovljević 47’, Bilbija 58’, Jukić 64’)

Zrinjski: Čondrić, Memija, Barišić, Jakovljević, Bekić, Zlomislić, Ilinković, Drljo, Ćuže, Janković, Bilbija.

Igman: Vukanović, Duraković, Mahmić, Dupovac, Ćubara, Bešagić, Drljević, Kašić, Sabljica, Bodul, Blagojević.

(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo