13°C
Mostar 16°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

14.09.2022 / 17:53 Fudbal - Premijer liga

Ludnica u Doboju kod Kaknja: Igman u golijadi nadigrao Tuzla City

Ludnica u Doboju kod Kaknja: Igman u golijadi nadigrao Tuzla City
Foto: Facebook

Fudbaleri Igmana su danas u Doboju kod Kaknja u nevjerovatnoj utakmici sa 3:2 savladali ekipu Tuzla Cityja, a bio je to zaostali meč 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pored pet golova, na ovom meču smo vidjeli i dva crvena kartona. Tuzla City je od 39. minute igrao s igračem manje zbog isključenja Damira Mehidića, a snage su na terenu bile poravnate u posljednjih petnaestak minuta jer je crveni karton zaradio i Nermin Alagić.

Bolji je bio Tuzla City na otvaranju utakmice i u 8. minuti je imao stopostotnu priliku. Međutim, Mićo Kuzmanović je sa deset metara šutirao pored gola…

Četiri minute poslije je Semir Smajlagić izblokiran, a i nakon toga se nastavlja ofanziva tima iz Simin Hana. Dario Ferreyra se prikrao Elviru Durakoviću iza leđa i ukrao mu loptu, ali nije iskoristio tu grešku beka Igmana…

Igmanu se prva prilika ukazala u 22. minuti kada mu je dosuđen slobodan udarac. Po lopti je raspalio Duraković i postigao spektakularan gol za 1:0!

Ipak, samo četiri minute poslije Tuzla City vraća stvari na početak. Na 1:1 je poravnao preko Đorđa Pantelića. Njegovom pogotku je prethodio ubačaj Mehidića s lijeve strane, te asistencija glavom od strane Smajlagića.

U 29. minuti su gosti mogli i do preokreta, ali Mićo Vukanović brani udarac Petra Mišića, a onda se stvari za tim Dragana Jovića kreću komplikovati. Naime, u 39. minuti je neoprezno startovao Mehidić, te je zaradio direktan crveni karton! U 45. minuti je Igman mogao već povesti, ali Darko Bodul je pogodio “samo” prečku.

Na startu drugog poluvremena nova prilika za Igman, ali nakon šuta Amera Dupovca goste spašava Ajdin Nukić.

Igrao je Tuzla City nešto povučenije zbog brojčanog deficita na terenu, pa nije bilo uzbuđenja kao u prvom poluvremenu, a prvi put su gosti u nastavku zaprijetili u 63. minuti preko Ferreyre. Bio je neprecizan.

U 68. minuti je Anes Vazda imao šansu za domaćina, ali nije uspio zatresti mrežu i ostalo je 1:1.

Šest minuta poslije Igman je stigao do pogotka. Vazda je tada šutirao iz slobodnjaka, lopta se odbila do Mirsada Ramića, a on trese mrežu svog bivšeg kluba za vodstvo Igmana od 2:1!

Tuzla City je odmah u narednom napadu mogao do poravnanja, ali je Smajlagić propustio veliku šansu, a onda u 78. minuti Nermin Alagić dobija crveni karton i tada i Igman ostaje s deset igrača na terenu!

Snage su dakle bile izjednačene u samom finišu meča, a već u 81. minuti Tuzla City stiže do poravnanja preko Smajlagića, koji nastavlja svoj golgeterski niz i pogađa za 2:2.

Činilo se tada da bi gosti mogli krenuti i po preokret, ali u 84. minuti Igman stiže do trećeg gola! Jakupović je asistirao, a Bodul pogodio za 3:2!

To je bio i konačan rezultat, a Igman je s tri boda skočio na sedmu poziciju na tabeli, dok je Tuzla City ostao lider.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Igman – Tuzla City 3:2 (Duraković 22’, Ramić 74’, Bodul 84’ / Pantelić 26’, Smajlagić 81’)

Igman: Vukanović, Duraković, Velić, Mahmić, Bešagić, Drljević, Dupovac, Jakupović, Bodul, Hrelja i Ramić.

Tuzla City: Fejzić, Dario, Šukilović, Čeliković, Mehidić, Karjašević, Pantelić, Mišić, Mešinović, Kuzmanović i Smajlagić.

(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo