15°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 13°C

09.09.2022 / 19:57 Fudbal - Utakmica s Rusijom

Burne reakcije na odluku NSBIH: Meč s agresorom!

Burne reakcije na odluku NSBIH: Meč s agresorom!
Foto: Vijesti.ba

Fudbalski savez BiH odlučio da prihvati poziv i odigra prijateljsku utakmicu s Rusijom.

Stigle su i prve reakcije iz Ukrajine, koja se nalazi pod ruskom agresijom. Tamošnji portal Tribuna šokiran je odlukom Fudbalskog saveza BiH.

- Bosno i Hercegovino, da li zaista želiš igrati protiv nacionalnog tima terorističke države? - stoji u objavi na kojoj su prikazani razoreni ukrajinski gradovi pod ruskom agresijom.

Odluku su donijeli Vico Zeljković, Ivan Beus, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa.

Reagirala je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

- Sarajevo, kao grad koji je najduže bio pod opsadom agresora i ja kao gradonačelnica, oštro osuđujemo odluku Nogometnog saveza da igra prijateljsku utakmicu sa Rusijom. Ukoliko se odluka ne promijeni, grad će prestati sa saradnjom sa savezom, koja je do sada bila kvalitetna, napisala je Karić.

- Dakle u Fudbalskom savezu rade ljudi koji primaju platu kako bi DIREKTNO uništili i fudbal i savez. Isto je i u Predsjedništvu i u državnim institucijama. Stvar jasna, hoćemo li kao građani BiH finansirati ubice zemlje ili ćemo ih zauvijek sklanjati sa funkcija?, stoji u reakciji kolumniste Dragana Bursaća.

Svoj stav na Twitteru iznio je i ugledni sportski novinar Saša Ibrulj.

- I hajde da prestanemo pričati o Vici Zeljkoviću kao jedinom koji radi iz interesa. Od ovih je samo Durić glasao protiv, i to tražeći da odluči IO. Političke marionete koje usput rade i za svoj interes, napisao je Ibrulj.

- Kada u Nogometnom savezu imate 2:1 protiv BiH, onda igrate prijateljsku sa Rusijom, napisao je prvi kapiten fudbalske reprezentacije BiH Vlatko Glavaš.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo