17°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

18.07.2022 / 20:04 BiH - Kanton Sarajevo

Ministrica Prvulović posjetila Zavod Pazarić

Ministrica Prvulović posjetila Zavod Pazarić
Foto: FENA

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović posjetila je danas, sa saradnicima, Zavod Pazarić koji vodi brigu o djeci i odraslim osobama s poteškoćama u razvoju.

S direktorom Zavoda Samirom Suljagićem, ministrica Prvulović obišla je korisnike te javne ustanove na lokalitetima Ramići I i II, kao i Resnik.

Prilikom posjete razgovarano je o podršci radu i potrebama Zavoda, te je najavljena podrška kantonalnog ministarstva za unapređenje uslova boravka štićenika.

Ova javna ustanova je u nadležnosti Federacije Bosne i Hercegovine, a smještaj korisnika iz Kantona Sarajevo osigurava resorno ministarstvo putem Kantonalnog centra za socijalni rad.

U Zavodu se trenutno nalazi 340 korisnika, od kojih je iz Kantona Sarajevo 123.

Na sastanku je razmatrana mogućnost otvaranja učionice za rad s djecom, štićenicima Zavoda, koja su uključena u proces redovnog obrazovanja, kao i projektu izgradnje parka za djecu u ustanovi.

Ministrica Prvulović je izrazila spremnost da kantonalno ministarstvo podrži ove projekte, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo