10°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

12.07.2022 / 19:00 BiH - Pretresi na više lokacija

Velika akcija policije: U KS i Neumu uhapšeno sedam osoba

Velika akcija policije: U KS i Neumu uhapšeno sedam osoba
Foto: Ilustracija
U današnjoj akciji MUP-ova KS i HNK, kodnog naziva "REZ", uhapšeno je sedam osoba. Pretresi se vrše na nekoliko lokacija.

"U okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda BiH, provode akciju kodnog naziva "REZ" koja obuhvata lociranje i lišenje slobode određenih lica koja se dovode u vezu s izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo.

Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza", saopšteno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Iz MUP-a dodaju da, imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još uvijek u toku, ne mogu iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što mogu potvrditi da je slobode lišeno ukupno sedam osoba, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma.

Kako javlja Avaz, poznata su imena svih uhapšenih osoba, a to su: Elvis Kelmendi (1978.), Slobodan Tomanić (1971.), Harun Babić (2000.), Anel Sejfović (1987.), Ajlin Ahmić (1984.), Amer Pehlić (1984.) i Armin Kulašević (1984.).


(Vijesti.ba)

Izdvajamo