12°C
Mostar 17°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

12.06.2022 / 15:57 Politika - Sergio Šotrić

Loši odnosi sa Srbijom i Hrvatskom daju prostor Čoviću i Dodiku

Loši odnosi sa Srbijom i Hrvatskom daju prostor Čoviću i Dodiku
Sergio Šotrić (Foto: Screenshot)
Naši trenutno deficitarni, loši odnosi s Hrvatskom i Srbijom su samo odraz trenutnog poraza naše državničke politike, čime je otvoren slobodan prostor i Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku, da nameću njihove agende Zagrebu, Briselu, Beogradu itd. - rekao je za FACE Sergio Šotrić.

Schmidtov potez nametanja finansiranja izbora vidim kao jačanje uloge OHR-a, koja bi u skorijoj budućnosti mogla i dalje rasti. Mislim da je Christianu Schmidtu, kao i nama, stalo do budućnosti BiH.

Schmidt permanentno i sam ističe da oni koji žele voditi ovu zemlju naprijed moraju preuzeti odovornost za svoje odluke. On naglašava da ljudima treba sigurnost, jer bi upravo ona mogla biti ugrožena u kontekstu rata u Ukrajini. Međunarodna zajednica ima obavezu da osigura održavanje izbora, stoga mene odluke Christiana Schmidta uopšte ne iznenađuju. U narednom periodu imamo šansu da se okupimo oko ideje časne, demokratske, pravne države. Imamo šansu promijeniti negativne trendove – vrijeme je za promjene – iskoristimo šanse, napravimo promjene u najljepšoj našoj BiH! - kaže Sergio Šotrić.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo