21°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

07.06.2022 / 19:42 BiH - Podgorica

Ministar Mitrović s ambasadorom Jukićem o saradnji BiH i Crne Gore

Ministar Mitrović s ambasadorom Jukićem o saradnji BiH i Crne Gore
Foto: FENA

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je u Podgorici, nakon radne posjete Tirani, sastanak s ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimirom Jukićem sa kojim je razgovarao o infrastrukturnim projektima dviju zemalja.

Fokus razgovora bio je Sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na cestovnom pravcu Hum - Šćepan Polje. Ministar Mitrović je informirao ambasadora Jukuća da su za taj projekt osigurana sredstva, ali da se još čeka saglasnost Ministarstva finansija i trezora BiH.

Također, istakao je da jedan od prioriteta za Bosnu i Hercegovinu, ali i Crnu Goru, rekonstrukcija cestovnog pravca Hum - Šćepan Polje kojim je prošao putujući za Tiranu, a koji je u katastrofalnom stanju.

- Sagovornici su se suglasili da bi Jadransko-jonska magistrala i željeznica od Čapljine preko Trebinja do Nikšića doprinijele razvoju turizma i povezivanju dviju regija što bi u konačnici rezultiralo poboljšanom infrastrukturnom povezanosti dviju zemalja - saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo